Der var højt til himlen, da Kobberup Menighedsråd Kr. himmelfartsdag afholdt friluftsgudstjeneste i Thorsdal lidt nordøst for Kobberup Kirke. Privatfoto

Guds frie natur: Velkommen i den grønne lund

Der var både sol og læ, da Thorsdal lagde græs til friluftsgudstjeneste

KOBBERUP På trods af mørke skyer på himlen og en vældig vind ude fra vest, tog Kobberup Menighedsråd chancen og afholdt den planlagte friluftsgudstjeneste i Thorsdal på Kr. himmelfartsdag.

Og det kom menighedsrådet ikke til at fortryde. En god snes gæster fandt vej til de stejle bakker lidt nordøst for Kobberup Kirke, og de sad fuldstændig i læ og kunne nyde solen, som flittigt tittede frem blandt de drivende skyer.

Og da kirkesanger Nanna Johannessen istemte den første salme, »Det dufter lysegrønt af græs«, var den næsten som skrevet til lejligheden.

Det var på naturens præmisser, da sognepræst Anna-Christine Elming forestod friluftsgudstjenesten. Privatfoto

Sognepræst Anna-Christine Elming forestod gudstjenesten, hvor kirkens ritualer og højtidelighed på fin og naturlig vis blev kombineret med det muliges kunst og naturens præmisser.

Undervejs fik graver Tage Laursen overrakt dronningens fortjenstmedalje af menighedsrådsformand Sonja Laursen for sin 40 år lange og tro tjeneste ved Kobberup Kirke.

Graver Tage Laursen fik af menighedsrådsformand Sonja Laursen overrakt dronningens fortjentsmedalje for 40 års tro tjeneste. Privatfoto

Folk havde fulgt menighedsrådets opfordring om at medbringe madkurven, og efter gudstjenesten blev de fleste siddende, mens de nød en kop kaffe og fik sig en sludder.

Der var bred enighed om, at arrangementet var en succes, så der vil blive arbejdet på at gøre friluftsgudstjenesten til en fast, årlig tradition, oplyser næstformand i Kobberup Menighedsråd Karin Clemmensen.

Det var på naturens præmisser, da sognepræst Anna-Christine Elming forestod friluftsgudstjenesten. Privatfoto