Arkivfoto: Henrik Bagge

Jubilæum: Fjendsløbet afvikles for 40. gang

Det traditionsrige motionsløb i Sparkær løber som altid af stabelen den anden tirsdag i maj

SPARKÆR Maj måned er lig med Fjendsløbet, og 2023-udgaven bliver lidt af en manifestation.

Det er nemlig 40. gang, at de spænder løbeskoene i Sparkær for at gennemføre en af tre ruter på henholdsvis 4,1 kilometer for den korte, 7,6 kilometer for mellemdistancen og 10,8 kilometer for den lange.

Der har været gang i træfældningen omkring Sparkær, så det har været nødvendigt at afkorte den korte og den lange rute lidt, da et stykke markvej er blevet kørt op i den anledning.

De to længste ruter er lidt kuperede, mens den korte er egnet til både barne- og klapvogne, hvis nogle skulle have lyst til at gå ruten. Alle ruter går dog gennem flot natur og med udfordringer for både motionister og eliteløbere.

Løbsudvalget har også fået en anden udfordring i jublæumsåret, da den gamle løbscomputer er stået af. Man har kigget på en chip-løsning, men vurderet, at det vil kræve en væsentlig forhøjelse af deltagergebyret, så derfor bliver der ingen officiel tidtagning.

Til gengæld fastholdes tilmeldingsgebyret på det sædvanlige, lave niveau med tilmelding og betaling enten på www.fjendslobet.dk eller i klubhuset senest en halv time før løbsstart.

Der er start og mål ved idrætsforeningens klubhus på Enrico Dalgasvej, hvor der også er fine parkeringsforhold, omklædning, kiosk og grill.

Vær opmærksom på, at Langgade gennem Sparkær er spærret ved jernbanen på grund af kloakarbejde.

Det var i 1983, at det første Fjendsløb gik over stok og sten, så er man skarp til hovedregning, burde årets løb have været det 41. i rækken. I 2021 måtte man imidlertid corona-aflyse på, så jubilæet fejres altså først i år.

Det er tirsdag den 9. maj klokken 19, at Lone Sørensen fra Sparkær IF Løb lader startpistolen for at skyde jubilæumsløbet i gang.