Der blev ikke sparet på de dramatiske effekter, da 45 elever fra 4. klasse på Stoholm Skole opførte syngespillet Milde Moses. Ved klaveret er det musiklærer Jakob Bonde. Privatfoto

Syngespil: Moses delte ikke vandene

Alle var enige om, at syngespillet Milde Moses på Stoholm Skole var en stor succes

STOHOLM De havde arbejdet med stykket i et halvt år, og da det endelig var rullet over scenen, var både børn, forældre og undervisere vist enige om, at det havde været hele besværet værd.

4. klasse på Stoholm Skole var for nylig i vælten med syngespillet Milde Moses, som handler om Moses´ rejse ud af Egypten med sit folk på flugt fra Farao.

De lange og grundige forberedelser kulminerede torsdag den 28. april med en opførelse på skolen for forældre, søskende og andet godtfolk.

- Vi har øvet et halvt år på de ti sange, vi skulle kunne synge udenad, fortæller en af eleverne om udfordringen, som nogle børn troede skulle blive for svær.

Det viste sig dog ingenlunde at være tilfældet, og klassens musiklærer, Jakob Bonde, har et bud på, hvorfor der er så stærk appel i stykket, som han har været med til at lave to gange før i sin tid på Stoholm Skole.

- Det er utroligt slidstærk og iørefaldende musik. Og sådan en opførelse som Milde Moses vil børnene aldrig glemme. Det giver en fantastisk, fælles oplevelse, der vil sidde i dem resten af livet, siger Jakob Bonde og påpeger, at alle børnenes talenter bringes i spil i sådan et stykke.

Her betyder det ikke så meget, om man er god til at stave, læse eller regne, bare man vil synge og spille komedie.

Og det ville de 45 elever i 4. klasse på Stoholm Skole, der forståeligt nok havde sommerfugle i maven, da de iført deres kostumer som israelitter og soldater trådte ind på scenen foran forventningsfulde forældre.

Men ifølge musiklæreren endte aftenen som en rigtig god oplevelse for alle.