Fra venstre er det Egon Christensen, Gitte Karmann og Merete Christensen, der yder moralsk opbakning til pensioneret dyrlæge Kurt Lomborg, der rundede flotte 35 kilometer under to timers sponsorcykling. Foto: Henrik Bagge

Byfest i Kjeldbjerg: Præsten gjorde det igen

Der stod Svend Præst på næsten halvdelen af de 30.000, der lørdag blev kørt ind i lillebyens cykelsponsorløb

KJELDBJERG Den forgangne weekend bød på byfest i Kjeldbjerg, hvor et cykelsponsorløb altid er centralt i gildet.

Og central i cykelløbet var igen den lokale cykelentusiast, Svend Præst, der gennem en halv menneskealder har kørt hundredtusindvis af kroner ind til byens foreningsliv.

Og lad det være sagt med det samme: Han gjorde det igen.

Da regnebrættet var gjort op med godt 30.000 sponsorkroner cyklet ind, stod der Svend Præst på næsten halvdelen med 14.650 kroner.

Men han havde også arbejdet hårdt for sagen ved at cykle intet mindre end 70 kilometer over to timer ud ad Trevadvej og tilbaws igen.

En kvik borger bemærkede, at det passede med, at han fylder 70 senere i år, hvortil en anden kvik borger bemærkede, at der så var grund til at glæde sig, til han fylder 80.

I alt deltog 16 blandede børn og voksne, og mens også 32-årige Torben Rauff rundede de 70 kilometer, ventede der en pokal på 11-årige Magnus Topholm for at have kørt flest penge ind i U18-gruppen, mens en tilsvarende pokal tilfaldt niårige Christian Vraa i U10-gruppen.

De mange dejlige sponsorkroner bliver delt mellem byens borgerforening, idrætsforening og kulturhus.