Der var den traditionelle lufttur til træneren, da oprykningen var sikret. Nu venter et liv i Serie 2 på Mønsted for første gang i 10 år. Foto: Lindy Jørgensen

Oprykningen til serie 2 i hus: Mønsteds eventyr holdt hele vejen

Det bliver et lokalbrag uden betydning, når Mønsted i sidste runde skal til Sparkær, der nikker anerkendende til naboens oprykning

SERIEBOLD For tredje gang i klubbens præcis 100-årige historie – og for første gang i 10 år - skal Mønsted IF i efteråret spille med i Serie 2.

Oprykningen kom i hus fredag aften på en flot besat Siwert Park, og det skete med en indiskutabel sejr på 6-1 over de Serie 4-nedrykkede ukrainere fra Sallingsund.

Mellem 100 og 200 tilskuere var på plads langs langsiden, og de fik en fin demonstration af, hvorfor MIF’erne er gået ubesejrede igennem foråret – og med en målscore så suveræn som 44-16.

Med sejrsrækken, så bliver fredagens nabomøde med Sparkær uden betydning for den direkte oprykning, og det er naturligvis i en eller anden forstand ærgerligt, men Sparkær-træner Poul Vistisen anerkender oprykningen.

- Når man går ubesejret gennem 13 kampe, og har 10 sejre på scorekortet, så er oprykningen fortjent. Vi går efter at slå dem fredag, men jeg tager hatten af for deres flotte forår, siger Vistisen.

Ukrainerne spillede godt med i 1. halvleg, som endte 1-1, men efter pausen var trafikken ensrettet – og ikke mindst Mads Langhoff boltrede sig, og blev aftenens mand i rødt, og scorede holdets to første mål – mens det var Serhii Sulyma, der udlignede for gæsterne.

I 2. halvlegs midte tog Morten Harritz over med de to næste mål på assists fra først Martin Egsgaard og dernæst Nicklas Lausen, og så sluttede Casper Drensborg og Martin Harritz af til 5-1 og 6-1 – her kom boldene igen fra Egsgaard og Lausen.

- Vi lever med, at Sparkær-kampen bliver uden betydning for oprykningen. Det var dejligt at få det på plads i aften, siger træner Kim Kirkeby Nielsen, der har stået for mandskabet i fællesskab med spillende træner Niels Christiansen.

De to har en aftale med klubben, der løber året ud.

Der var champagne ovenpå den sikre 6-1-sejr over Sallingsund. Foto: Lindy Jørgensen