Mette Nielsen. Privatfoto

Debat: Solstik? Nej, det er sund fornuft

DEBAT Gennem tiden har der været meget kritik af Arnepensionen fra Venstre. Men nu er der nye toner fra bl.a. Jakob Ellemann-Jensen, som udtrykker opbakning til Arnepensionen. Det er jeg virkelig glad for, så alle de som har slidt og slæbt med hårde jobs ikke skal frygte fremtiden i forhold til en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Lidt fakta om Arne-pensionen:

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten vedtog retten til tidlig pension, som trådte i kraft 1. januar 2022.

Med aftalen får mennesker med lange og ofte hårde fysiske arbejdsliv ret til at trække sig tidligere tilbage. Retten til tidlig pension er baseret på objektive kriterier og tager udgangspunkt i antallet af år på arbejdsmarkedet.

Da Statsminister Mette Frederiksen 1. maj foreslog en regering hen over midten, var bl.a. V ude og sige, at der ikke var meget, som man var enig med S omkring. Men ting ændrer sig – og det glæder mig, at der nu er fælles opbakning til Arne og Anna og alle de andre med hårde jobs fra et flertal i Folketinget.

Kan man forestille sig en S-V-K-R-SF regering efter næste folketingsvalg? I øjeblikket er der ifølge meningsmålingerne mange der vil stemme på Inger Støjberg, som først laver hendes partiprogram efter valget.

Derudover er der 15 små partier - som er enten store, mindre eller små - mange har ultimative krav. Jeg mener, at det skaber populisme og splittelse i befolkningen.

Hvis der skal samarbejdes på tværs, så skal der hakkes en hæl og klippes en tå.