Arkivfoto

Fodbold: Stoholm vandt igen 1-0

Fodbold, serie 4 for herrer, Foulum - Stoholm IF 0-1 (0-0)

FODBOLD Stoholm IF-Fodbold hentede mandag aften en kneben 1-0 sejr ude over Foulum på Ørum Stadion, og det var faktisk den fjerde gevinst i træk, og det er bestemt ikke hverdagskost. Sidst det skete var for 3 år siden i efterårssæsonen 2019 - dengang endte det med en oprykning fra serie 3 til serie 2, men siden da har sejrene ikke stået i kø, men nu har 12 point altså lunet gevaldigt i tabellen. Ikke mindst set i lyset af en forfærdelig indledning på efteråret med to store nederlag, men nu blæser der altså noget mere positive vinde over SIF-truppen, der har fået tilsat noget rutine sammen med de meget unge spillere, og det har indtil videre fungeret glimrende.

Senest altså i udekampen mod Foulum - det var særdeles tæt - træner Lasse ”Fynbo” Pedersen havde følgende kommentarer efterfølgende fra Stoholm-lejren.

- De spillede godt, og i det første kvarter var vi i den grad presset. Vi fik dog reddet stormen af og kom tilbage i opgøret, men en helt lige og tæt 1. halvleg endte uden scoringer, konstaterede altså Pedersen.

Efter cirka en times spil kom så det mål, der skulle vise sig at blive matchens eneste. Rutinerede Morten Groth spillede på glimrende vis unge Oliver Bigum fri, og Bigum svigtede ikke med en kølig og solid afslutning, der strøg i mål. De næste knap 25 minutter var igen lige - SIF-defensiven var kommet på plads og forhindrede de helt store chancer til Foulum - omvendt fik stoholmerne ikke sat trumf på, selvom der undervejs var tilløb til det på flere omstillinger.

I slutfasen blev der så for alvor gang i kortspillet fra dommer Jonas Boye Krag. Først fik værterne et gult kort, og så åndede alt fred og idyl - men det skulle hurtigt få en ende. Først røg Noah Lykke ud, så Martin Trankjær og til sidst Mathias Rørbæk Klausen. Der var Foulum blevet fuldtallige, så det var ren overlevelse i den absolutte slutfase, hvor fjandboerne var trykket helt i bund og spillede med 8 mod 11. Så det afsluttende dommerfløjt kom særdeles belejligt og dermed tre point til stillingen.

- Der var virkelig brug for alle spillere i denne kamp, og den afsluttende fight var prisværdig med tre spillere i undertal. Det var en meget stærk holdpræstation hele vejen rundt mod en god modstander, der virkelig pressede os på mange fronter. Alle spillere skal fremhæves, men skal enkelte nævnes, så må det være Rasmus Christensen, der efterfølgende fik de fleste fidusstemmer + Mark Svendsen, der sædvanen tro leverede et sandt arbejdsraseri, kom det afslutningsvis fra Lasse ”Fynbo” Pedersen, der sammen med truppen nu på fredag d. 9. september kl. 18.00 møder Viborg FF hjemme på Karlsen Arena i Stoholm.