Per Juel beholder sin adresse i Nørregade 1 i Stoholm med indgang fra torvet. Han vil dog ikke længere være der fast hver tirsdag, men derimod efter aftale fremover. På forårsmessen er han dog som altid fast inventar. Arkivfoto

Forårsmesse: Per Juel skal ingen steder

Selv om garnbutikken, han bor til leje i, er lukket, bliver optikeren i Stoholm, og han dukker også op til forårsmessen

FORÅRSMESSE Da Nina Guldhammer besluttede at lukke garnbutikken Si-Ki Garn i Nørregade midt i februar for at samle alle sine garnaktiviteter på en ny adresse i Viborg, gav det også en lejer på adressen anledning til at overveje sin tilstedeværelse i Stoholm.

Optiker Per Juel har nemlig længe holdt til i et lejet lokale med indgang gennem Ninas forretning, og det bliver der ikke lavet om på, selv om der ikke længere er garnbutik på stedet, understreger han.

- Vi har i hvert fald foreløbig lavet en aftale om, at jeg kan blive dernede, så jeg skal ingen steder, siger Per Juel med reference til ejeren af bygningen.

Den i Viborg hjemmehørende optiker har nemlig stadig et godt øje til Stoholm, og faktisk tager Per Juels positive syn på fjandboerne kun til i styrke.

- Jeg er meget glad for at være i Stoholm og for den store opbakning, jeg oplever, der er til mig i byen og området i øvrigt, siger Per Juel.

Som en slags mobiloptiker har han fortsat stor succes med de hjemmesynsprøver, han som den eneste i kommunen tilbyder, og dem vil han fortsat stå til rådighed for.

- Det benytter flere og flere sig af, så det vil jeg i høj grad blive ved med at tilbyde, siger Per Juel.

Til gengæld har han ændret åbningstiden fra »tirsdag fra klokken 14« til det nye »efter aftale«, forstået på den måde at han nu kan komme til Stoholm på alle dage, hvis man laver en forudgående aftale, han kan passe ind i sin øvrige kalender.

- Så nu kan man i princippet få lavet en synsprøve alle ugens dage - pånær søndag. Så jeg er altså i den grad stadig til stede i Stoholm, og jeg glæder mig også til at give folk et godt tilbud på forårsmessen, slår Per Juel fast.