Stoholm kom på rally-landkortet med en DM-afdeling sidste år (billedet). Til november bliver det endnu større. Arkivfoto

Stor DM-weekend i vente: Jeannettes rallydrøm er blevet endnu større

Rally er tilbage på egnen til november, denne gang med finalegys og europæisk deltagelse

STOHOLM Efter den succesfulde oplevelse med rally i Stoholm i sommeren 2021, drømmer byens motorsports-iværksætter Jeannette Kvick endnu større drømme i år. Og de er faktisk allerede gået i opfyldelse.

Sammen med Kjellerup og Omegns Motorklub og Randers Auto Sport har Jeannette Kvick i de seneste måneder forberedt Stoholms næste store rally-satsning.

I weekenden 4.-5. november køres årets DM-finale i rally nemlig i Stoholm og omegn.

Hele det danske felt af topkørere kan altså ventes at stille op i Fjends. Og ikke nok med det. De to rallydage er også et større internationalt løb - i og med at det bliver en afdeling af European Rally Trophy og såmænd også af svenske Volvo Original Cup.

Det betyder, at mange dygtige kørere fra hele Europa kommer til Stoholm, hvor vandrerhjemmet kan se frem til at få fyldt godt op med motorsports-folk først i november. Bookinger fra Tyskland er således allerede indløbet.

Lokale foreninger klar

Hele forarbejdet med at indhente tilladelser fra grundejere og skaffe sponsorer til at dække løbsudgifterne er allerede klaret, så nu er der kun tilbage at tælle ned til en stor, lokal motorsports-oplevelse.

- Alle har været med på, at det skal lykkes. Vi har kun fået positive tilbagemeldinger, fortæller Jeannette Kvick.

Rallyet kommer ikke kun til at foregå lige omkring Stoholm, men også ved Kjeldbjerg, Lånum, Mønsted og Daugbjerg.

Her har arrangørerne indgået et samarbejde med lokale idræts- og borgerforeninger, som kommer til at stå for salg af forfriskninger til de forhåbenltig mange, der kommer og kigger på de forskellige prøver, som rallyet er opdelt i. Overskuddet fra det salg skal foreningerne ikke dele med nogen.

Kun positiv feedback

Forventningen er at omkring 80 rally-mandskaber vil deltage i den store rally-weekend i Fjends.

- Når rally er ens passion, må man forvente nogle gange at blive skældt lidt ud. Men de fire år, vi har boet i Fjends, har vi kun oplevet hjælp og positiv opbakning. Derfor vil vi nu give den et ekstra gear for at skabe en folkefest til november og give Fjends noget tilbage, siger Jeannette Kvick.

Hendes ambition er, at Fjends også i fremtiden skal vise sig frem på det danske rally-landkort. Så arrangementet til november bliver næppe det sidste, man kommer til at høre til rally-oplevelser i Fjends.

Jeanette Kvick er glad for den store opbakning, hun har fået i Fjends forud for rallyet til november. Arkivfoto