Skralborg i Løgstrup lægger gård til Åbent Landbrug søndag den 18. september. Privatfoto

På Skralborg i Løgstrup: Åbent Landbrug med omsorgsklovn, robotter og solcellepark

Der er både noget for børnene og for de klimabevidste, når dørene søndag slås op til Åbent Landbrug

LØGSTRUP Søndag den 18. september slås dørene op til Åbent Landbrug landet over, herunder også hos Anne Arhnung og Niels Dengsø Jensen på Skralborg i Løgstrup.

Omsorgsklovnen Luni Smil vil underholde børnene, der også kan prøve en pedaltraktorbane, en majslabyrint, legepladser og meget mere.

For de voksne er det måske mere interessant, at gården er præget af den sidste nye teknologi. Køerne malkes for eksempel af fire robotter og fodres af en selvkørende fodervogn.

- I 2022 har vi som et af de første landbrug i Danmark haft en markrobot til at så og passe 35 hektar majs, fortæller ejerne Niels og Anne på Åbent Landbrugs hjemmeside.

På Skralborg er der også mange klimatiltag i gang. For eksempel er der ved at blive anlagt en solcellepark, og man laver også biogas og mini-vådområder.

Det store klimafokus harmonerer godt med Viborg Kommune, der deltager med en stand på dagen, hvor man kan høre mere om projektet »Gør Viborg grønnere«.

Den spændende og 350 hektar store ejendom Skralborg ejes af Niels Dengsø Jensen, der er formand for DLG grovvarekoncernen, og hans hustru Anne Arhnung, der er tidligere direktør for Landbrug & Fødevarer.

Niels er i dag sjette generation på gården, og hans forfædre kom til omkring år 1830.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig det åbne arrangement, der løber fra klokken 10 til 16.