I nogle klasser på Vestfjendsskolen er helt op til en tredjedel af eleverne i øjeblikket fraværende på grund af coronasmitte. Arkivfoto: Steen Don

Corona: Vestfjendsskolen plaget af stigende smitte

Nogle klasser på Vestfjendsskolen har på det seneste manglet en tredjedel af eleverne

SKOLE Coronasmitte fylder ikke så meget mere, som den har gjort, men på Vestfjendsskolen i Vridsted har den fået et lille, uvelkomment comeback.

Forrige fredag indløb de første beskeder fra forældre, der gjorde opmærksom på, at de havde fået testet deres sløje børn, og at de var smittede med corona.

Da skrev skoleleder Kåre Stilling første gang til forældrene på skolens Aula, at der var lidt smitte i omløb, og at de godt måtte holde øje med det, så smitten ikke blev spredt mere end højst nødvendigt.

Tirsdagen efter kunne han så følge op med beskeden om, at det nu havde spredt sig til de fleste af klasserne.

- Det var lige en opfordring til at være opmærksom, men det er ikke sådan, at vi skriver ud til forældrene, hver gang der er noget. For i princippet skal vi ikke gøre noget særligt ved det længere. Men anbefalingen er, at man bliver hjemme i fire dage, hvis man har en positiv test. Så vi griber det lidt an ligesom en influenza, siger Kåre Stilling.

Rammer ikke så hårdt

I flere af klasserne, der på Vestfjendsskolen i gennemsnit er på godt tyve elever, er cirka en tredjedel fraværende, mens der i andre klasser blot mangler et par stykker, og skolelederen vurderer, at han i øjeblikket mangler godt 30 af skolens 240 elever.

- Så vi har en lille bølge lige nu og en del elever, der er fraværende. Nogle af dem har taget en test, og nogle er blot blevet hjemme, hvis de har mærket noget, siger Kåre Stilling, der ikke p.t. har medarbejdere, der er fraværende.

Han påpeger, at de fleste af eleverne ikke er særligt hårdt ramte, men måske har lidt hoste, ondt i halsen eller en lille smule feber.

Han påpeger også, at der ikke længere er hverken nationale eller kommunale anbefalinger, der gør sig gældende vedrørende corona-håndtering på skolerne, udover det generelt øgede fokus på hygiejnisk adfærd, vi alle steder har gjort permanent.

- Vi holder selvfølgelig fast i det med at have en god hygiejne, så man vasker fingre efter pausen, og rengøringen er også stadig opmærksom på det med kontaktflader, men ellers er vi tæt på normalen, som den var for en tre år siden, siger Kåre Stilling.

Hos Sundhedsstyrelsen er forventningen således også, at covid-19 udvikler sig til en sæsonbetonet smitte, som vi kender den fra for eksempel influenza.

- Det er gået lidt stærkt fra at være et par stykker til at starte med til alle dem, vi har lige nu. Og når de fortæller om, hvad de fejler, så kunne det tyde på corona, og det er så også det, nogle af dem er testet positiv for, siger Kåre Stilling, der regner med, at det går i sig selv igen, hvis blot folk følger anbefalingen om at blive hjemme, hvis de er syge.