Anna Nielsen. Privatfoto

Viborgs ældste borger blev 104 år: Anna blev født i Fjends under 1. verdenskrig

Vi har fra barnebarn Christina Mellios modtaget følgende mindeord over Anna Nielsen, Viborg (tidligere Fjends og Skive)

DØDSFALD Et sidste farvel til Viborgs ældste borger: Anna Nielsen blev 104 år ...

... og 228 dage, for at være helt præcis, og fordi alle dage tæller i et godt og langt liv.

Anna Nielsen blev født d. 22. oktober i 1917 på Stenbrogård i Kardyb ved Tastum og sov ind den 5. juni 2022 i sit eget hjem i Overlund, Viborg.

Som helt ung gik Anna Nielsen på husholdningsskole efterfulgt af et ophold på gymnastikhøjskolen i Snoghøj, hvorfra hun tog gymnastikuddannelsen, som hun herefter brugte til at undervise pigeholdene i Tastum i gymnastik.

Det var da også til et gymnastikstævne i Ollerup, at hun mødte sin mand, Ingemann Georg Nielsen, som hun blev gift med pinsesøndag, den 1. juni 1941.

Sammen fik Anna og Ingemann to døtre og fem børnebørn. Senere er det desuden blevet til i alt syv oldebørn og seks tipoldebørn.

Anna Nielsen har levet et aktivt liv som landmandskone (medarbejdende hustru) på egen gård i Kobberup sammen med Ingemann indtil 1963. Herefter bosatte ægteparret sig i Skive indtil 1983, hvor Anna blev enke.

Som højskoleentusiast søgte Anna Nielsen herefter tilbage til højskolelivet og mødte på ét af sine mange højskoleophold Anton, som hun delte livet med i Viborg i 21 år, indtil han gik bort i 2006.

Undervejs i livet har Anna Nielsen opretholdt mange interesser: Hun har malet (mange fine landskabsbilleder), læst bøger (især rejseskildringer af Troels Kløvedal har hun ivrigt læst mange af), holdt have, bagt sit eget brød (til hun var langt oppe i 90’erne) og De Helt Rigtige pebernødder og i det hele taget gjort en dyd ud af alt, hvad der var hjemmegjort.

I Annas køkken var der altid kaffe på kanden og rigelige mængder æblekage – naturligvis lavet af æbler fra egen have.

Og så var der livsglæde. Ægte, rislende livsglæde og smittende latter, hygge i store portioner og altid rigeligt med tid til en god snak.

Desværre mistede Anna Nielsen sin ældste datter i februar tidligere i år. Men hun nåede også lige netop at få overbragt den glædelige nyhed om, at endnu et tipoldebarn er på vej: En lille pige.

Det ville være en fin cirkel. Anna Nielsen: Gift pinsedag, gået bort pinsedag. Og måske en ny lille Anna på vej.