Stoholms defensiv var god mod Nordthy, men angrebet var i trænerens øjne decideret fantastisk. Arkivfoto: Lars Rasborg

Håndbold: Stoholm holder fast i førstepladsen

Fjandboerne fik en flot start på anden halvdel af sæsonen

HÅNDBOLD Stoholms håndboldherrer holder kadencen. Mandskabet gik på juleferie 8. december med en sejr hjemme over Bjerringbro, og stort set uden at have været samlet siden tog holdet lørdag på besøg hos de farlige oprykkere fra Nordthy og vandt i overbevisende stil med 35-30.

Træner Allan Kjær begynder at have det svært med at sige, spillerne stadig overrasker ham. Men det gjorde de, igen,

- Vi var egentlig i kontrol hele kampen, og efter julepausen har vi faktisk kun mødtes én gang, og da var det kun ni af førsteholdsspillerne, som var der, Og vi møder altså et hold, som træner tre gange om ugen og har spillet træningskampe mellem jul og nytår, siger han.

- Men jeg tror bare, at det hold, vi har fået samlet i år, har så meget rutine.

Stoholm-spillerne var trætte, da de gik på julepause, og det tog Allan Kjær og staben konsekvensen af.

- Vi havde haft en hård halvsæson og var brugte. Så vi vurderede, at en lang pause uden håndbold, og hvor de kunne tømme hovederne helt, ville være det bedst. For vi ved også, vi har en virkelig hård januar foran os, siger Allan Kjær, som har joket med holdet, om det overhovedet kan betale sig at træne, før Mors-Thy kommer på besøg i Stoholm fredag aften.

- Ja, men planen er nu, at vi træner både tirsdag og torsdag for at bygge lidt på. Mors-Thy løber lidt bedre end Nordthy.

Rutine og klogskab

Stoholm kom godt fra start med en føring på 10-4. Defensiven stod godt det første kvarter, men Allan Kjær erkender efterfølgende, at der nok blev skiftet for meget ud mellem forsvar og angreb i det sidste del af første halvleg. Det gav Nordthy mulighed for at score en række kontramål, så forskellen mellem de to hold var på kun to mål ved pausen.

- Men vi var stadig i kontrol og fik en god snak i pausen, og vi var foran med 2-5 mål hele vejen gennem anden halvleg. Vi kunne lave mål i hvert eneste angreb, så vi var ikke nervøse, siger Allan Kjær.

- Vores andenbølge i denne sæson har været bedre, end jeg havde troet. Vi har ikke trænet det, men vi lægger et godt tryk uden at løbe hurtigt. Det gjorde ondt på Nordthy.

- Når man får så mange chancer ud at noget, man ikke træner, må der være cadeau til spillerne. Der er noget rutine i det, og så er de bare så kloge, og i år er de boldspillere alle sammen.

- Mod Northy spillede vi fantastisk angrebsspil, og det var første gang i sæsonen, jeg har tænkt: »Hold da kæft ...«

Allan Kjær var især tilfreds med at se nytilkomne Anders Rasmussen score fem på fem fra højre fløj. Rasmussen er kommet til fra Viborg FH i julepausen som afløser for anfører Nicola Tesic, som er rejst til sit hjemland Bosnien.

- Jeg er dybt imponeret over, at så ung en spiller kunne løfte arven efter Nicola, som har spillet så godt denne sæson. Han var kølig og scorede et par af målene, da vi trak fra til sidst.

- Jeppe Bangshøi scorede otte på otte inklusiv nogle straffekast, men det var hele holdet, der ramte i Nordthy, siger Kjær.

Næste kamp er fredag den 13. januar hjemme mod Mors-Thy 2.