Anfører Nikola Tesic med buketten for »man of the match« insisterede på at blive fotograferet sammen med resten af holdet foran Æ Fans, da den hurtige fløjspiller torsdag tog afsked med Stoholm efter tre år. Han skal nu hjem til Bosnien, hvor hans gravide hustru venter. Foto: Henrik Bagge

Håndbold: Stoholm tilbage på toppen

Fjandboerne gik på juleferie med endnu en sejr i anførerens afskedskamp

HÅNDBOLD En storspillende Martin Vilstrup styrede i anfører Nikola Tesic´ afskedskamp mod ligareserverne fra Bjerringbro Stoholms tropper til en sejr, der var mere sikker, end cifrene antyder, da fjandboerne torsdag aften på hjemmebane kunne afslutte efteråret med en sejr på 32-28.

Dermed genindtager Stoholm førstepladsen i 2. division, efter Vendsyssel søndag tabte en svær udekamp mod Mors/Thy.

Stoholm havde indledningsvist ikke så nemt ved at komme til kvalificerede afslutninger mod et bevægeligt hold med en gennemsnitsalder omkring de 21.

Men da Dennis Nytoft samtidig tog godt fra i målet, kunne Stoholm første gang bringe sig i front 5-4 efter otte minutter.

Blandt andet tog det nye stjerneskud i målet et fløjskud med ansigtet, hvilket gav Bjerringbro kampens første udvisning, og det blev i den anden ende fulgt op af et vip til Martin Vilstrup fra dagens mand i centrum, Nikola Tesic, til stillingen 7-4.

Comeback til målmand

Bjerringbro var dog ikke sådan at hægte af, og der blev udlignet til 8-8 på et straffekast, som Stoholm i øvrigt sendte en gammel kending på banen for at tage.

Nicolai Mortensen forlod klubben for et par år siden, men repræsenterer p.t. ikke nogen anden klub, og han havde efter et afbud fra Frederik Tranemose, der er ude at rejse, indvilliget i at agere reserve på dagen.

Det er dog ifølge træner Allan Kjær ikke et syn, Æ Fans skal vænne sig til, for der var udelukkende tale om en kammeratlig tjeneste.

Stoholm skiftede herefter ud i bagkæden og satte de mere bevægelige Kris Olesen og Henrik Pinholt på banen, og det virkede så godt, at fjandboerne alligevel kunne gå til pausen med en tremålsføring.

Højtiden nærmer sig

Straks fra anden halvlegs start udbyggede Stoholm til en femmålsføring, som man kunne fire på, og med længere angreb og sikre afslutninger af fjandboerne kom udeholdet aldrig tættere på end minus tre.

Samtidig sled Stoholms fysisk overlegne forsvar på udeholdets jungs, som til sidst kørte på pumperne, som mange i Bjerringbro i øvrigt også gør til daglig på byens største arbejdsplads.

Og så kunne man næsten også mærke, at tiden nærmer sig, hvor gamle venner plejer at vende hjem for at hilse på til højtiden.

Således var der torsdag aften i Stoholm Fritids- og Kulturcenter gensyn med flere holdkoryfæer fra 20/21 sæsonen.

Der var som omtalt Nicolai Mortensen, der for en kort bemærkning gjorde comeback i målet, og på Bjerringbros bænk kunne man genkende brødrene Landberg, Johnny og Sonny, i trænerstaben.

Johnny Landberg var den, der i 2019 havde Nikola Tesic med i kufferten til Fjends, da de to venner efter et fælles ophold i Norge valgte at tørne ud for Stoholm sammen.

Og på den måde blev en ring torsdag aften sluttet på fineste vis, da Nikola Tesic efter treethalvt år i Fjends sagde farvel. Og forhåbentlig på gensyn.