Kan Østfjends håbe på at få fjernvarme? Hvis svaret skulle vise sig at blive »nej«, er varmepumper et af de oplagte alternativer. Arkivfoto

Energi: Østfjends vil have undersøgt muligheden for fjernvarme

En gruppe borgere i det østlige Fjends vil på et møde torsdag høre, om der er opbakning til at forsøge at etablere lokal fjernvarme

MØNSTED Temaet ved et borgermøde torsdag aften i Østfjendshallen i Mønsted er fremtidens energiforsyning, når gas og olie udfases.

Mødet handler om varmeforsyningen i byerne Mønsted, Sparkær, Daugbjerg, Lånum og deres opland.

Undervejs vil der blandt andet være indlæg fra Stoholm Fjernvarme og fra »Din Varme« i Skals om varmepumper.

Spørgsmålet for de mindre byer i Østfjends er blandt andet, om fjernvarmen kan komme til byen, eller om varmen skal holdes på en anden måde i fremtiden.

En gruppe borgere i Østfjends har allerede sat sig sammen for at undersøge, om der er interesse for, at der etableres lokal fjernvarme.

- Det er vigtigt, at vi allerede nu begynder at afsøge mulighederne, så vi ikke står bagerst på perronen og bliver glemt. Jeg ser et fjernvameværk i både Mønsted og Sparkær som et kæmpe plus for en mindre by, når nye skal vælge hvor de skal bosætte sig, siger Mona Østergaard fra Mønsted Lokalråd i en pressemeddelelse forud for mødet.

Stoholm Fjernvarme bruger i øjeblikket en kombination af naturgas iblandet 27 procent biogas, nye varmepumper og et træpille-kedelfyr. En lignende fleksibel løsning kunne også være en mulighed i Østfjends, håber initiativtagerne til mødet.

Hvis arbejdsgruppen får opbakning, så har Sparkær og Mønsted mulighed for at komme helt i front med at sikre borgerne en god og økonomisk fordelagtig fjernvarme, konstaterer initiativtagerne til mødet i pressemeddelelsen.

Mønsted Lokalråd og Sparkær Borgerforening byder på gratis grillpølser og øl/vand i pausen.