Arkivfoto: Henrik Ole Jensen

Røde Kors samlede ind i Fjends

FJENDS Da tusindvis af danskere var ude at stemme dørklokker til Røde Kors´ landsindsamling søndag den 3. oktober, blev der også samlet ind på i alt 13 ruter i Fjends.

Det gav 14.500 kroner til det samlede resultat på 15,5 millioner kroner, som var to millioner kroner bedre end sidste års resultat.

Til gengæld var det i Fjends lidt mindre end sidst, men dog tilfredsstillende, ifølge Susanne Haahr Schmidt, der er formand for Røde Kors Fjends.

Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, var også godt tilfreds med resultatet på landsplan, som betyder, at Røde Kors nu har ekstra reserver til at hjælpe dem, der har allermest brug for det.

- Vi kan nu hjælpe sårbare og udsatte danskere og krigsramte børn i lande som Syrien, Yemen og Afghanistan, siger Anders Ladekarl i en pressemeddelelse.

For de 1000 kroner, som en indsamler typisk samler ind på en rute, kan Røde Kors for eksempel give en hel måneds livreddende mad til 20 krigsramte børn, akut lægehjælp til fire sårede, der har brug for en ambulance, seks måneders støtte til et sårbart barn i en udsat familie, eller en vigtig dag for selvtilliden på en ferielejr for fem udsatte børn.