Mikkel Kusk har gjort næsten alt for at finde familiens forsvundne pony. Foto: Pauli Vendelbo

Endnu en pony er væk: Har nogen set Lamme?

For anden gang på få måneder er en pony fra Sparkær forsvundet

SPARKÆR Hvad er det, der sker med ponyerne fra Sparkær?

Det er der nok nogen, der spørger sig selv om, efter endnu en pony er forsvundet fra sin fold.

I maj blev ponyen Frede først efterlyst, da den pludselig var væk, og senere blev Frede fundet død på et græsareal i Sparkær.

Og for nylig forsvandt ponyen Lamme fra en stor fold på Lundgaardsvej ved Stoholm.

To-årige Lamme gik sammen med 13 andre og større heste, men Lamme var den eneste hest, der var væk.

- Det er meget underligt, og jeg kan da ikke lade være med at tænke, at det nok ikke er helt tilfældigt. Lamme er aldrig løbet væk før, siger Mikkel Kusk fra Sparkær, der er hestens ejer.

Eftersøgningen gik straks i gang, og sammen med omkring 30 venner og bekendte ledte familien forgæves efter Lamme på et stort område uden for indhegningen, men der var den altså ikke.

Der er ikke noget hul i indhegningen, ligesom en drone eller et termisk kamera heller ikke har kunnet finde frem til ponyen.

- Der er ingen tvivl om, at Lamme er blevet stjålet. Han er blevet taget, ellers havde vi fundet ham, siger Mikkel Kusk.

Snydt og bedraget

I forsøget på at få Lamme tilbage til familien meldte Mikkel Kusk siden ud, at han ville give 10.000 kroner i dusør, hvis nogen kunne fortælle ham, hvor Lamme er.

En mand, der udgav sig for at være en Martin Bundgaard, kontaktede Mikkel Kusk, da han havde set efterlysningen med dusøren.

Han gav udtryk for, at han fungerede som vagtmand og arbejdede for et stutteri. Og derigennem vidste han, hvor Lamme befandt sig.

- Det endte med, at jeg overførte 10.000 kroner til ham gennem en straksoverførsel til en konto i Danske Bank, og derefter fik jeg oplyst en adresse i Skive, siger Mikkel Kusk.

Adressen var først Blichers Vej og siden Flyvej, hvor Skive Rideklub ligger.

Men der var ingen Lamme.

- Han ringede selv til mig og undskyldte, mens han nærmest samtidig grinede af mig. Han sagde, at pengene allerede var brugt på casino, siger Mikkel Kusk.

Efterfølgende ærgrer Mikkel Kusk sig over, at han formentlig har mistet de 10.000 kroner, men han var desperat for at få familiens pony tilbage.

- Det var dumt, men ponyen betyder rigtig meget for os, og derfor gjorde jeg det, siger han.

Sagen er nu meldt til politiet som bedrageri.

Hvad, der er sket med Lamme, forbliver stadig et mysterium.

Mikkel Kusk får jævnligt opkald fra folk, der mener, de har set Lamme. Men indtil nu har det ikke givet et afgørende gennembrud. Derfor håber han og familien, at folk vil kontakte ham, hvis de ser Lamme.

- Vi fortsætter med at lede efter ham. Vi giver ikke op, siger Mikkel Kusk.

Hvis man har oplysninger, der kan hjælpe familien, kan Mikkel Kusk kontaktes på telefonnummeret 2214 8486.

Ponyen Lamme forsvandt for omkring tre uger siden. Siden har der ikke været spor efter den toårige hest. Privatfoto