20-årige Peter Skovgård, der er badmintontræner, har under sommerskolen udfordret sin tante, Ørslevkloster IF´s fodboldformand Joan Skovgård, til et slag spikeball, mens børnene i baggrunden godt selv kan finde ud af at spille bumball. Foto: Henrik Bagge

Alternativ sommerskole: Børn i Nordfjends smagte på en buffet af idræt

Ørslevkloster IF gav gennem tre dage 24 børn smagsprøver på alt, hvad klubben har at byde på

SOMMERSKOLE Mens lokalområdet sommerferien igennem har kunnet præsentere både fodboldskoler og madskoler en masse, er man i Ørslevkloster IF gået helt egne veje.

Den femstrengede idrætsforening, der nyder stor lokal opbakning, har nemlig under konceptet »Sport på tværs« tilbudt børn i 0.-6. klasse at få en fornemmelse af det hele og lidt til.

Ud over klubbens egne afdelinger for fodbold, håndbold, gymnastik, badminton og padel, havde arrangørerne nemlig allieret sig med Natur & Ungdoms Nordfjends-afdeling, der stillede sig til rådighed med bål, bueskydning og det evigtaktuelle spil »kryds og bolle« med ingredienser fra naturen.

Den store idrætsbuffet var stillet frem mandag-onsdag i sidste uge, og den havde 24 børn takket ja til at få smagsprøver fra.

- De har så fået en halv dag af det hele. På den måde kan man godt nå at lære noget, men samtidig er det kun en halv dag, hvis nogen nu synes, at det ene eller andet ikke er særligt sjovt, siger Joan Skovgård, der er fodboldformand i Ørslevkloster IF.

Dream Team i spil

Hun kunne onsdag runde sommerskolen af med den sidste af seks etaper, der startede mandag med badminton og håndbold, fortsatte tirsdag med Natur & Ungdom samt fodbold, mens onsdag blev indledt med gymnastik.

På sidste etape blev børnene på en »alternativ eftermiddag« udsat for både stafet og kongespil, men også nyere og trendy gade- og strandidrætter som pitjau, slappuk, spikeball og ikke mindst bumball med velcroudstyr både for og bag, der på børnene så ud til at være et spil, der godt kunne hænge ved.

- Det er gået godt med en god tilslutning til skolen. Vi har blandt andet gjort det for at lave en billigere udgave af alle de der sommerferieaktiviteter, og så har vi haft vore egne trænere at trække på. Vi har så at sige bevaret vores Dream Team fra sidste år, siger Joan Skovgård.

Dermed henviser hun til et hold af ungledere fra klubben, der i forvejen er vant til at håndtere børn indenfor hver deres idrætsgren, og som i høj grad også selv har været med til at tilrettelægge sommerskolen.

Unge giver tilbage til klubben

Så på den måde har Anne Skovgård, Sara Østergaard, Stine Plougmand, Nick Lund Larsen og Peter Skovgård alle givet lidt af sig selv, for at børnene kunne have nogle sjove dage sammen, inden den rigtige skole starter igen.

- Det er for at gøre noget for klubben. Vi havde ikke selv fået alle de gode oplevelser, vi fik som børn, hvis ikke der var nogen, der havde gjort noget for os dengang. Så det vil vi også gerne give videre til næste generation, siger den 20-årige badmintontræner Peter Skovgård om den stafet, han har samlet op.

Børnene er for størstedelens vedkommende kommet fra lokalområdet, men også en enkelt ung sjællænder havde fundet vej til sommerskolen, da han var på besøg hos bedstemor i Nordfjends.

- Og han har faktisk været her 20 minutter før om morgenen. Han kunne slet ikke vente med at komme afsted, selv om han ingen kendte her, så det fortæller lidt om, hvor godt det er gået, siger Joan Skovgård.

Tirsdag eftermiddag gik der Robin Hood i den, da Nordfjends-afdelingen af organisationen Natur & Ungdom kiggede forbi med nogle udendørs idrætsgrene, der ikke i forvejen findes i Ørslevkloster IF. Privatfoto
Natur & Ungdom fik også sommerskolens børn med på selv at samle materialer ind til et spil »kryds og bolle«. Privatfoto
I bumball bliver spillerne udstyret med en velcrovest, der får bolden til at hænge fast på både maven og bagdelen. Foto: Henrik Bagge
Alle på sommerskolen har fået udleveret et sæt med sorte shorts og rød t-shirt, men med eget navn på for at gøre det nemt for trænerne at skelne dem fra hinanden. Her er børnene i gang med et spil slappuk på multibanen. Foto: Henrik Bagge