Djævlen med det borgerlige navn Dieter »Didi« Senft har siden 1993 været en fast del af tour-karavanen. Foto: A.S.O./Aurélien Vialatte

På tur med treforken: Djævlen kommer til Viborg

Domkirkebyen får besøg af Tour de France-djævlen tll DGI Hærvejsløbet 2023

EVENT Alle, der har fulgt Tour de France på tv eller langs selve de franske landeveje, er med stor sandsynlighed stødt på en helt speciel tilskuer, der i sit karakteristiske djævlekostume har opildnet rytterne ude på ruten.

Færre ved måske, at det er den 70-årige tysker, Dieter »Didi« Senft, der er inde i djævlen og siden 1993 har været en fast og letgenkendelig del af tour-karavanen.

I år tager han dog en afstikker til Danmark, når han den 24. juni vil hoppe med på sidelinjen i DGI Hærvejsløbet i Viborg, der er Danmarks største tilbagevendende motionscykelløb med knap 5000 deltagere på 11 forskellige ruter i 2022.

Løbet får i 2023 status som »L’Etape by Tour de France«, hvilket dækker over en international serie af motionscykelløb arrangeret af Tour de France-arrangørerne ASO.

Konceptet er at give den almindelige motionist muligheden for at føle sig som Tour-rytter for en dag, og deltagerne kører da også om officielle gule, grønne og prikkede Tour de France-trøjer.

- Djævelen vil være til stede forskellige steder ude på ruterne, hvor han vil skabe stemning, og senere besøger han målområdet, hvor det er muligt at få taget fotos med ham, siger løbsansvarlig for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen.

Han er glad for, at det er lykkedes at lokke Dieter Senft til Viborg, da mange danskere forbinder ham med Tour de France, og det derfor kan bidrage til at skabe en ægte Tour de France-stemning på ruten.

- Det er dog også vigtigt at understrege, at det hyggelige motionsløb i forvejen lever i bedste velgående. Konkurrencerne om Tour-trøjerne er blot en ekstra dimension, som forhåbentlig giver en større oplevelse for alle, siger Magnus Korsgaard Nielsen.

Med den danske udgave i Viborg findes der nu i alt 27 forskellige L’Etape by Tour de France-events i 22 forskellige lande.