Arbejdsgruppen fra Ørslevkloster IF er klar med et spritnyt løb til september. Privatfoto

Halvdelen af overskuddet går til velgørenhed: Nyt motionsløb ser dagens lys

Klosterløbet løber for første gang af stabelen til september

MOTIONSLØB Et helt nyt motionsløb ser den 23. september 2023 dagens lys i Ørslevkloster.

Det har fået navnet »Klosterløbet« og er stablet på benene af en flok ildsjæle, der gerne vil vise, hvad et lokalsamfund har at byde på, så man potentielt kan tiltrække nye mennesker til området.

- Vi vil gerne vise, hvad Nordfjends kan tilbyde, og vi vil gerne dele løbeglæde og samtidig vise vores flotte område. Det bliver et af Danmarks mest unikke motionsløb med fantastisk udsigt over Limfjorden og historiefortælling både for løberne og publikum, lyder det i en pressemeddelelse fra arbejdsgruppen i Ørslevkloster IF, der består af Linda Bååth, Kjeld Thorsen, Lene Øgaard og John Smith.

Løbet er et samarbejde mellem den lokale idrætsforening, skolen, bosætningsgruppen og lokalsamfundet.

Ud over at give deltagerne en god løbeoplevelse, har arrangørerne også andet for øje.

- Klosterløbet er også et velgørenhedsløb. 50 procent af alt overskud går ubeskåret til velgørenhed. I 2023 har vi valgt at støtte Mødrehjælpen, siger de og fortæller videre om arrangementet:

- Løbet byder på en exceptionel og fantastisk rejse gennem naturskønne omgivelser langs limfjordslandskabet. Man bliver som løber og publikum guidet gennem Ørslevkloster, Virksund og Hejlskov, hvor man finder Galgebakken, trailområde, et pust fra vikinger, minedepot og mange flere indslag på de forskellige ruter, lyder det i pressemeddelelsen.

Klosterløbet byder på tre løbedistancer. Der er halvmaraton, kvartmaraton samt 6,2 kilometer at vælge imellem. Derudover er der en gårute på fire kilometer samt et børneløb.

Der vil være tidtagning med chip på løberuterne, men der lægges vægt på, at Klosterløbet er et oplevelsesløb, og der gives plads til at nyde både omgivelserne og de små historier fra egnen undervejs. Ved depoterne kan man således blive lidt klogere på områdets kulturhistorie, mens man tanker op med vand og frugt.