Martin Vilstrup meldte sig sent under fanerne til endnu en sæson for Stoholm, men spillede trods kort træning stort set fejlfrit i Hjallerup. Arkivfoto: Steen Don

Sejr i Nordjylland: Stoholm leverede chokresultat

Træneren var imponeret i lyset af få træningskampe og fælles træninger

HÅNDBOLD Det plejer at blæse gevaldigt oppe omkring Hjallerup. Vestenvinden bider, og sportsligt bider den normalt i de hold, der ikke er vant til at komme på besøg i nabolaget.

Men fredag aften var det Stoholm, som blæste Hjallerups håndboldherrer omkuld i eget idrætscenter. Det skete med cifrene 28-25, og det var et resultat, som af flere årsager var fuldstændig uventet - også for stoholmerne selv.

For gæsterne kom med et stort set nyt hold med bare fire gengangere fra sidste sæson, og de har kun nået to træningskampe og tre træningspas med alle tilstede på samme tid.

Hjallerup derimod var nærmest i samme opstilling som i sidste sæson, hvo de kun akkurat missede oprykning til 1. division.

- Jeg er så overrasket og så lettet. Det er fandeme mærkeligt. Og imponerede, lyder det fra træner Allan Kjær, som sammen med Michael Pedersen har ansvaret for holdet.

De har ledt længe efter et par ekstra spillere og fik dem først for alvor på plads få dage før turen til Nordjylland.

Men det var til gengæld kapaciteter, der lod vente på sig. Først og fremmest veteranen Martin Vilstrup, som også var i Stoholm sidste sæson og har masser af erfaring fra højere niveau i ind- og udland, og så Stoholm-drengen Henrik Pinholt, som er vendt hjem efter at have spillet i Aarhus i en årrække.

Stoholm greb fat om kampen fra start, fortæller Allan Kjær.

- Jeg synes egentlig, vi var i kontrol hele kampen. Vi var foran hele første halvleg og var på 14-10, men de sidste tre minutter faldt vi lidt, så det stod 15-15 ved pausen. Ellers vil jeg mene, vi skulle være gået til pausen foran med fire eller fem. Men der kom nogle tekniske fejl, som gjorde, de løb nogle kontraer på os, siger han.

- I anden halvleg var vi foran, til der manglede 10 minutter. Men det var lidt rodet, for vi fik et hav af udvisninger og fik ikke sat angrebsspillet ordentligt op. Med otte igen var vi bagud med to, men så fik vi et par gode redninger og forsvarsaktioner, så vi kom foran igen.

Frederik Tranemose var i mål på det tidspunkt og hev de vigtige redninger frem.

Angrebsmæssigt var målene fint fordelt. Det trak selvfølgelig op, at Martin Vilstrup scorede otte mål på lige så mange forsøg, men Allan Kjær fremhæver hele holdet for en meget koncentreret indsats.

- Når man laver otte på otte, har man selvfølgelig spillet en god kamp, og det var Vilstrups bedste præstation for Stoholm, jeg har set. Men det var en holdpræstation med den rigtige indstilling og fight.

Mere defensive

Allan Kjær oplever Stoholms hold som lidt mere defensivt orienteret i forsvaret end tidligere, hvor man har ageret mere aggressivt. Det er et udtryk, der kommer i kraft af Daniel Glud og Martin Vilstrup i midten.

- Det er nogle store drenge, vi har til at stå dernede. Hjallerup fik 25 mål, og det er normalt nok til, at jeg vil mene, vi skal vinde. Men jeg synes faktisk, de fik lidt for mange, for vi havde styr på alle deres aftaler.

Allan Kjær frygter ikke, at sejren giver for store interne forventninger på holdet.

- Nej, jeg tror, spillerne har benene på jorden. De er her, fordi de gerne vil være her, men det er selvfølgelig et godt rygstød at vinde i Hjallerup med den opstart, vi har haft.