Siden 2011 har det fragtet gæster ned i dybet, men nu har det grønne minetog kørt sin sidste tur i Mønsted Kalkgruber, som har sat det til salg hos auktionshuset Campen Auktioner. Pressefoto

Attraktion på auktion: Kalkgrubers minetog er sat til salg

På grund af kødannelse, sender Mønsted Kalkgruber nu et af sine store aktiver videre

MØNSTED Claus og Svend er navnene, ikke på lokoførerne, men på lokomotiverne, der gennem en årrække har trukket forventningsfulde gæster fra perronen på overfladen ved kalkværket til perronen i undergrunden, hvorfra man kunne gå på opdagelse i de lange, kølige gange.

Ikke mindst de yngste iblandt os har siden 2011 haft stor fornøjelse af den korte, men oplevelsesrige tur fra varmen og ned i kulden, men nu er det definitivt slut.

Det grønne minetog i Mønsted Kalkgruber er røget på auktion og har kørt sin sidste tur på den populære turistattraktion i Fjends.

Det gjorde det faktisk allerede i 2019, for med coronaens indtog og alle dens afstandskrav blev togdriften i 2020 foreløbig sat i bero, og siden er den aldrig blevet startet op igen.

- Mønsted Kalkgruber har igennem de sidste år oplevet en positiv udvikling i antallet af besøgende, og i samme periode har minetoget ikke kørt. Men med udviklingen i antallet af gæster, vil det nu give praktiske problemer med togets kapacitet, og hvis mange dermed går forgæves, så bliver det en dårlig oplevelse for alle, siger direktør i Mønsted Kalkgruber Tina de Linde.

Det er altså manglende kapacitet til det stigende antal gæster, der er baggrunden for at indstille attraktionens togdrift, og direktøren understreger, at minetoget langt fra er udtjent.

- Der er rigtig mange gode timer og oplevelser tilbage i toget, så det er vores oprigtige ønske, at toget må komme på skinner igen, siger Tina de Linde.

Kom med et bud

Salget af det gamle minetog fra Mønsted Kalkgruber er lagt i hænderne på auktionshuset Campen Auktioner, hvor administrerende direktør Ane Gyldholm fornøjer sig over at have fået tilføjet kataloget en vare med en så unik fortælling.

- Sjældent har vi haft et så specielt, elektrisk køretøj på auktion som dette. Om minetoget så ender i en forlystelsespark i Danmark, i en zoologisk have i udlandet eller et helt tredje sted, det må tiden vise, siger Ane Gyldholm.

Det elektriske tog med to lokomotiver og fire vogne har plads til i alt 48 personer og er bygget af Alan Keef Limited i England.

Lokomotiverne og vognene fremstår i flot og velholdt stand, og der medfølger både nogle skinner, en tograpport fra producenten, et strømdiagram, en bruger- og vedligeholdelsesinstruktion samt diverse reservedele.

Toget er sat til salg på www.campenauktioner.dk, hvor auktionen er åben indtil mandag den 20. marts klokken 20.

Den 15. marts er der mulighed for at tage minetoget nærmere i øjesyn, når der afholdes eftersyn på det hos Mønsted Kalkgruber klokken 10-15.