Lilla og Amanda på henholdsvis 10 og 9 år laver normalt redskabsgymnastik i Viborg Gymnastikforening, men lørdag havde de taget nogle af deres kunster med hjem til Sparkær, da et anlæg til Outdoor Fitness blev indviet i Billingeparken. Foto: Henrik Bagge

Outdoor Fitness: Sparkær har fået udendørs motionscenter

Et anlæg til Outdoor Fitness blev lørdag indviet i Sparkær, der nærmest ugentligt byder på store nyheder

MOTION For nylig blev et trinbræt til byen en realitet, kort efter kunne man præsentere en ny købmand, og det lokale fodboldhold i serie 3 har direkte kurs mod Champions League.

De har svært ved at få armene ned i Sparkær for tiden, og lørdag fik man endnu mere at glæde sig over, da et anlæg til Outdoor Fitness blev indviet i Billingeparken.

Dermed føjes endnu en attraktion til den rekreative forlystelsespark, som efterhånden har udviklet sig på stedet med friluftsscene, fodboldgolf, bålplads, skaterrampe og en moderne legeplads med både klatrebane, rutsjebane, gyngebro, rebstige, drejekar og spilophøne.

Unge damer viste vejen

Projektet med Outdoor Fitness har været på tegnebrættet et stykke tid og blev en realitet, da midler til byens udviklingsplan fra Landdistriktsudvalget i Viborg Kommune blev suppleret med 50.000 kroner fra Norlys Vækstpulje og yderligere 30.000 kroner fra More Play Puljen, som er en del af sundhedsguruen Chris McDonalds Just Human Fond.

Det blev der redegjort for af Rikke Daa Rønning og Jan Kirsch Pedersen fra Udviklingsgruppen under Sparkær Borgerforening, som bød velkommen, inden det var tid til en lille opvisning på de nye redskaber af to unge og meget gesvindte gymnaster.

Det var Lilla på 10 år og Amanda på 9 år, der begge er fra Sparkær, men udøver deres idræt i Viborg Gymnastikforening.

Og det gør de så godt, at de fik lørdagens omkring 75 gæster til at holde vejret, mens de svingede sig rundt i de nye redskaber med en række drabelige øvelser.

Strøm på cyklen

Så manglede kun det nye anlægs to motionscykler at blive indviet, og frem trådte Anne Højgaard Jensen og Bo Strøm Andersen.

De udgør sammen med Louise Glass, Dennis »Waps« Christensen og Birgitte Bentzen Sparkærs spritnye byfestudvalg, og på dagen var det faldet i den dynamiske cykelduos lod at slå et slag for Billingefesten.

Det gjorde de ved at facilitere en lille konkurrence, hvor man for en rund tyver kunne give et bud på, hvor langt de kunne cykle på et kvarter, enten hver for sig eller samlet.

Det udløste dejlige præmier til tre vindere, og overskuddet fra både konkurrencen og dagens salg af pølser, øl og vand gik ubeskåret til nye projekter i byen.

Blandt andet står en toiletbygning til Billingeparken højt på ønskelisten.

Tre nye vandreruter

Ved lørdagens indvielse kunne man samtidig præsentere tre helt nye vandreruter i Sparkær og omegn.

Rød rute er den korteste på halvanden kilometer og er en handicapvenlig byrute på fast grund, mens de to andre på henholdsvis tre og seks kilometer bevæger sig mere rundt i terrænet.

De vil snart blive udstyret med QR-koder på kulturelle højdepunkter undervejs som den hellige Sct. Laus Kilde, der fra gammel tid har været et yndet udflugtsmål og hvor et kors nu er genrejst.

Ikke så langt derfra får den gamle kirkegård, som nu er fredet under museumsloven, sin egen QR-kode, og også byens kælkebakke med et nyetableret madpakkehus er med på ruten, ligesom selvfølgelig Billingeparken med alle dens attraktioner er det.

De nye redskaber blev straks taget godt imod af byens børn, mens motionscyklerne blev indviet af byfestudvalgets Anne Højgaard Jensen og Bo Strøm Andersen, der mødte op med det helt rigtige mellemnavn til at generere power til pedalerne. Foto: Henrik Bagge
Der var fed lykke til alle, da Billingeparken i Sparkær lørdag blev en attraktion rigere med indvielsen af redskaber til Outdoor Fitness. Foto: Henrik Bagge
Jan Kirsch Pedersen fra Udviklingsgruppen under Sparkær Borgerforening kunne også præsentere tre helt nye vandreruter til Sparkær og omegn, som er på henholdsvis halvanden, tre og seks kilometer med QR-koder på kulturelle højdepunkter undervejs. Foto: Henrik Bagge
Gæsterne blev budt velkommen af Rikke Daa Rønning og Jan Kirsch Pedersen fra Udviklingsgruppen under Sparkær Borgerforening, som også kunne præsentere tre helt nye vandreruter til Sparkær og omegn. Foto: Henrik Bagge