Daniel Just modtog et direkte rødt kort efter 38 minutter i en situation, hvor der ellers blev dømt angrebsfejl på Tvis. Dommerne mente dog, at Stoholms forsvarskrumtap efterfølgende satte en tackling til hovedet ind, og så var det goodbye. Arkivfoto: Steen Don

Håndbold: Stoholm fældet af bundhold på en mission

Selv om det blev tæt, var fjandboerne aldrig foran mod et forstærket tornado-hold fra Tvis

HÅNDBOLD Tabellen løj, da Stoholm IF´s herrer i håndboldens 2. division fredag aften havde besøg af rækkens agterlanterne Tvis 2.

Ligareserverne fra fusionsklubben i Holstebro, der ved nytårsskiftet var bundprop med nul point, havde nemlig op til mødet med Stoholm pludselig hentet tre sejre, og det blev også til en fjerde, da Tvis 2 kunne køre hjem med en sejr på 29-28 efter at have ført stort undervejs.

Når det kunne gå sådan, skyldes det i høj grad, at eliteklubben fra det vestjyske har sat sig for at redde andetholdet fra nedrykning, og mens Stoholm tilbage i november ikke havde problemer med at hente en femmålssejr i Tvis, var der til dette møde kommet helt andre vestjyske boller på suppen.

På holdkortet kunne man således finde liga-profiler som Johan Meklenborg, målmand Sander Drange Heieren og ikke mindst Christoffer Cichosz, der, indtil han for snart et år siden blev ramt af en knæskade, var anfører på TTH Holstebros hold i Herre Håndbold Ligaen.

Selv om et par af dem godt nok er på vej tilbage fra skader, er det ikke desto mindre tydeligt, hvor stabiliserende en faktor de er på et hold, der ellers består af en flok jungs på omkring de 20 i snit, der med stiv harpiks og håret tilbage lever højt på en hurtigløbende kontrafase.

Pedalen i bund

Således kom vestjyderne i en fart på 4-1, og da Stoholm på tålmodigt, etableret angrebsspil fik udlignet den føring, trådte Tvis bare endnu engang kontrapedalen i bund for at bringe sig på 10-4.

Stoholm skiftede Frederik Tranemose ud med Dennis Nytoft i målet, og han kvitterede straks ved at nuppe et straffekast, men lige lidt hjalp det, da Stoholm i den anden ende brændte et tilsvarende tilbud, og efter 25 minutter havde fjandboerne et underskud i målregnskabet på otte.

Det var egentlig ikke, fordi Stoholm spillede under niveau, og holdet kæmpede sig da også tilbage til minus fire ved pausen, hvilket straks fra anden halvlegs start blev vekslet til minus to.

Man sad dog aldrig med indtrykket af, at hjemmeholdet af den grund kunne løbe med sejren, for hver gang, det snævrede ind, tændte Tvis igen for kontramaskinen til en håndterbar buffer.

Close, but no cigar

Efter 38 minutter modtog Stoholms stregspiller og forsvarsprofil Daniel Just så et lidt uforståeligt direkte rødt kort i en situation, hvor der ellers blev dømt angrebsfejl på Tvis, og så var det for alvor opad bakke.

Alligevel formåede Stoholm, primært på grund af Frederik Tranemose i målet, at indsnævre føringen til kun en enkelt og havde med bolden i hånden til sidst faktisk muligheden for at stikke en kæp i Tvis-maskinen, men angrebet løb ud i sandet for fjandboerne.

Det var i virkeligheden også lidt sært, at det overhovedet kunne komme dertil, for det topmotiverede tornado-team fra Tvis virkede især i første halvleg som en gruppe på en mission, mens Stoholm som bekendt er faldet ned gennem rækken som en sten efter nogle alvorlige maveplaskere og nu ikke har mere at spille for.

For fjandboerne var det igen veteranen Martin Vilstrup, der viste klassen med otte scoringer, og han blev fortjent kåret til »Man of the match«.