Fra venstre er det sagskoordinator Mette Fyllgraf, ejendomsmægler Kasper Köser Ravnborg og indehaver Anders Varming, der i sidste uge havde første arbejdsdag i Nyboligs nye butik i Stoholm. Foto: Henrik Bagge

- Hvis nogen byder op til dans, skal man danse

Anders Varming, der har åbnet Nybolig butik i Stoholm, kommer med volumen fra Viborg og forståelse for lokalsamfundet fra Ørum

STOHOLM Første arbejdsdag blev fejret med hindbærsnitter fra den lokale bager Nørgaard til gæster og forbipasserende, da Anders Varming i sidste uge kunne føje Vestergade 11 i Stoholm til de adresser, hvor den 43-årige ejendomsmægler har en Nybolig butik.

Det havde han i forvejen i både Viborg og fødebyen Ørum, og muligheden for også at slå sig ned i Stoholm meldte sig, da Torsten Nielsen, der siden 2012 har haft Estate butik i Stoholm, valgte at stoppe som ejendomsmægler for at hellige sig sin politiske karriere.

- Nu ville Torsten gerne stoppe, så det var ikke som sådan noget, vi havde søgt efter, men tingene faldt lige pludselig i hak. Og jeg har det sådan, at hvis nogen byder op til dans, så skal man danse, griner Anders Varming.

Kommunens største mægler

Han har gennem en årrække etableret sig som den suverænt største mægler i Viborg Kommune, og det er også den volumen, der gør, at han ikke behøvede så megen betænkningstid, da Torsten Nielsen bød op.

- Det handler især om, at vi også har det mandskab, der skal til, for at kunne gøre det. For man kan ikke bare købe sådan en butik og så tro, at det hele går af sig selv, siger Anders Varming, der med butikken i Ørum også har høstet værdifuld erfaring med hensyn til at være til stede i det lokalsamfund, man opererer i.

- Vi har selvfølgelig den store butik i Viborg, men vi har især oplevet fra vores butik ude i Ørum, at lokalopbakningen er der til, at der skal drives butik i byen stadigvæk. Og det samme, tror jeg, gør sig gældende her, og der er det vigtigt, at vi holder fast i de mennesker, der kender byen og de små gader også, pointerer Anders Varming.

Også på den led er han i forvejen godt stillet, for medarbejderstaben tæller allerede et par særdeles godt kendte ansigter fra det lokale bybillede.

- Det er vigtigt med lokalkendskabet herude, og der gør vi selvfølgelig meget ud af at bruge Kasper på de emner, vi har her allerede nu, siger Anders Varming med henvisning til Hr. Köser Ravnborg, der blandt andet har en del år bag sig som mægler på matriklen som en del af Torsten Nielsens tidligere besætning.

Dertil kommer Anita Fihl fra Nyboligs kontor i Viborg, som også er bosiddende i Stoholm.

- Så på den måde har vi allerede noget lokal forankring i butikken i dag, siger Anders Varming og tilføjer, at hans svigerfar, Erling Bramming, i øvrigt også har været skoleleder i Stoholm i en menneskealder.

Tror på synergieffekt

Måske er det lugten af hindbærsnitter, der denne eftermiddag får den lokale maler Ulstrup til at stikke hovedet ind ad døren for at aftale nærmere om et stykke arbejde både udendørs og indendørs i butikken.

- Vi kommer selvfølgelig til at indrette det som en Nybolig butik med de systemer, vi arbejder med de to andre steder. Det adskiller sig nok fra mange andre mæglere på den måde, at vi med butikken i Viborg og den volumen, vi har der, kan udnytte det ude i de mindre byer også. Når vi har en arbejdsstyrke med blandt andre seks mæglere, der ikke laver andet end salgsvendt arbejde, og kontorpersonale, der ikke laver andet, så er det ikke som hos den klassiske mægler, hvor den samme står for både avisannoncering, skødeskrivning og købsaftaler, siger Anders Varming.

Han har en forventning om, at der vil opstå en positiv effekt af det at have butik i både Stoholm og Viborg, på den måde at man kan trække nogle kunder fra Viborg ud mod Stoholm og ligeledes den anden vej.

- Det er en synergi, som vi tror på, og vores Viborg-butik har i forvejen solgt godt i Stoholm de sidste par år, så nu sætter vi bare endnu mere tryk på herude, siger Anders Varming.

Gør ikke forskel på kunderne

Anders Varming og Nybolig handler som Torsten Nielsen og Estate med alle typer ejendomme fra de helt billige til de helt dyre.

- Og vi kører også med nogle ret faste systemer, som gør, at det billige hus får en ligeså fin markedsføring som det dyre hus. Der bliver der ikke gjort nogen forskel. En ejendom er en ejendom, der skal sælges, og der skelner vi ikke, forsikrer Anders Varming, der har mæglere ansat, som hver især er gode til det ene eller det andet.

Butikken vil i løbet af maj måned blive nyindrettet og opdateret, og den vil fremadrettet holde åbent mandag, onsdag og fredag.

Men i realiteten står Nybolig til rådighed døgnet rundt alle årets dage med både weekendvagt og døgnvagt på telefonen.