Annette Danielsen er en af Danmarks dygtigste og mest populære strikdesignere. Pressefoto

På pinde: Kendt strikdesigner kommer til Stoholm

Annette Danielsen er en af Danmarks dygtigste med pinde og garn

STOHOLM Håndarbejde er populært som aldrig før, og Annette Danielsen har i mange år været inspirationskilde for strikkere med sine fine forskelligartede opskriftsbøger.

Onsdag d. 20. april kan man møde hende i Stoholm Kirkecenter, hvor hun tager udgangspunkt i bogen »Strik, så det synger«, hvor 16 danske sange er blevet til trøjer, cardigans og en enkelt kjole.

Man kan jo prøve at forestille sig, hvordan »Septembers himmel«, »Millioner af stjerner« eller »Hør den lille stær« tager sig ud på strik.

Aktivt strikkeliv

Annette Danielsen vil fortælle om sit strikkeliv, som, hun ikke havde planlagt, hun skulle leve af, men bar have som en hobby.

Men i 2000 viste hun en model til Marianne Isager, der havde garnbutik i Århus. Det førte til fast arbejde med strik, og Annette Danielsen nærmer sig snart udgivelse af strikkebog nummer 40.

Rejser rundt omkring i verden er også endt med strikkeopskriftsbøger som for eksempel »Indian dream«, »Masker fra Marrakech« og senest »Tæt på ækvator«.

Foredraget, der er lavet i samarbejde mellem Stoholm Menighedsråd, Sport på Tværs, Borgerforeningen v/Trivselspiloterne og Viborg Bibliotekerne, starter klokken 19, og man kan købe billetter via viborgbib.dk eller få hjælp til det på Stoholm Bibliotek.