En stor del af byens husstande sidder klar ved pladerne, når »Fly virtuelle coronabanko« torsdag efter torsdag ruller over skærmen i lillebyen. Det er også tilfældet hjemme hos familien Lisby Hammer, hvor mor Kristina og børnene Ida og Magnus hjælper hinanden med at få krydset numrene af. Screenshot: Heidi Hvid

Gamle Ole lægger Fly øde

Torsdag aften er nu lig med bankoaften i lillebyen, hvor alle er inviteret med i et nyt, virtuelt fællesskab

VESTFJENDS Der er sjældent langt til handling, når de gode mennesker i Fly får en tovlig tanke, og der gik da heller ikke længe, fra Bjarne Andersen foreslog at starte »Fly virtuelle coronabanko«, til der sidste torsdag for første gang blev råbt »BANKO«, så det rungede i oplandet, som var der øvelse i det nærliggende militærterræn.

Det var egentlig Pia Laustsen og Heidi Hvid, der i et facebookopslag midt i februar efterlyste initiativer, der kunne gøre en tung tid lettere for nogle af de Fly-borgere, der grundet corona oplever ensomhed, inaktivitet og generelt fravær af social kontakt.

Initiativet skulle ikke kræve det store, men bare sørge for, at der var noget at se frem til. For som de afsluttende skrev: »Små ting gør faktisk en stor forskel.«

Og med Bjarne Andersens forslag til et online fællesskab var man blot en uge senere klar til at gå i luften med første afsnit af »Fly virtuelle coronabanko«.

Alle er inviteret med

I mellemtiden havde nogen været rundt ved samtlige husstande i Fly og aflevere tre bankoplader, så man efterfølgende bare skulle oplyse sin mail-adresse til enten Pia Laustsen eller Heidi Hvid, der så ville kvittere med et link til Zoom, hvor spillet foregår.

Og da starten gik torsdag den 18. februar klokken 19, sad i alt 23 husstande eller omkring 60 borgere klar, mens Gamle Ole, Smør 40 og alle de andre gamle travere blev trukket op ad posen.

- Det var meget flot, syntes vi, når man ved, at folk ikke tømmer postkassen hver dag, siger Bjarne Andersen.

Anden gang var 26 klar, og mens antallet af deltagere altså er for opadgående, stiger også villigheden til at give gaver til det gratis spil, så nu også private sponsorer er begyndt at melde sig på banen, oplyser Heidi Hvid.

Der er indtil videre delt alt lige fra 10 kilo kartofler og en pose kaffe til en 550 kroners router ud i præmier, så der er altså tale om ene gode sager til vinderne, som der hver gang er en halv snes af, da ti spil er det, man kan nå med gevinst på en række i stedet for pladen fuld.

Husk mikrofonen ved banko

Pia Laustsen og Heidi Hvid er værterne, der trækker numrene, og har man banko, skal man huske at slå mikrofonen til, mens man selvfølgelig også skal have kameraet slået til, når man viser vinderpladen frem. Ellers bestemmer man selv, hvor »synlig« man vil være.

Imens følger Bjarne Andersen med hjemme fra sig selv, hvor han sørger for at notere, hvem der vinder, så han kan bringe gaverne ud til folket efterfølgende.

- Og det gik rigtig fint den første gang. Gaverne blev delt ud, og folk var meget tilfredse, forsikrer Bjarne Andersen.

Hvor længe, spillet kan fortsætte, vil han ikke gætte på, men foreløbig ved han i hvert fald, at de også næste torsdag er ude på numre i Fly, når der klokken 19 blændes op for tredje afsnit af »Fly virtuelle coronabanko«.