Det er Rasmus Johansen fra Flyfabrikken, som også er grundlægger af Cirkus Højdeskræk, der er iværksætter på »De flyvende frostkyllinger fra Dåsebjerg Bakke«. Arkivfoto: Henrik Bagge

Flyvende frostkyllinger fra Fly

Børneplade bliver til brølende børnemøde i folkehøjde

VESTFJENDS Cirkus Højdeskræk med base i Flyfabrikken i Fly udgiver fredag den 27. marts en plade med 12 numre, hvor knap 100 glade amatører og professionelle godtfolk har været involveret.

Men ikke nok med det. Planen er nemlig også, at det store netværk går sammen for at afholde Danmarks første børnemøde i folkehøjde den 30. maj på Flyfabrikken. Men det er altså kun, hvis coronakrisen tillader det!

Hyldest til 70´er-ånden

Det oplyser Flyfabrikkens Rasmus Johansen, der også er kendt under kunstnernavnet Telestjernen og er grundlægger af Cirkus Højdeskræk, der også medvirker på pladen, som bærer titlen »De flyvende frostkyllinger fra Dåsebjerg Bakke«.

- Som voksne har vi ansvaret for at vise vejen henimod det, vi tror på. Pladen er derfor en hyldest til den analoge halvfjerdserånd, det håndholdte fællesskab, medborgerskabet, og ikke mindst den ustyrligt frie leg, hvilket er et stærkt alternativ til nutidens digitale virkelighed. Der er intet i vejen med træklatring, »Kims leg« og fællessang. De værdier vil jeg i hvert fald gerne give videre til mine børn og deres generation, lyder det fra Rasmus Johansen i en pressemeddelelse.

Både børn, unge, voksne og gamle i og omkring Cirkus Højdeskræk har været involveret i tilblivelsen af pladens sange, som bagmanden karakteriserer som »barnagtige« med plads til både leg og sjov i skabelsesprocessen.

Udover Cirkus Højdeskræk er der også lokal medvirken fra Vestfjends Børnekor og Børnehaven Myretuen, men også mere kendte aktører som Onkel Reje og Jonny Hefty.

Det store ståhejgilde

Men det bliver ikke blot ved en børneplade.

Om coronakrisen vil det, er der nemlig i forlængelse af pladeudgivelsen planlagt et såkaldt »Børnemøde i folkehøjde« - selvfølgelig til afvikling på Flyfabrikken lige midt i Jeppe Åkjærs barndomsland.

Rasmus Johansen så nemlig i processen pludselig et demokratisk netværk af 100 glade amatører og topprofessionelle artister for sig, og ideen om et brølende børnemøde var født.

- Vejen til demokratiet er brolagt med leg, der lærer os, at verden hele tiden kan være fundamentalt anderledes. Det er nok en vigtig demokrati-erfaring. Derfor skal vi også huske på at fastholde legen, nysgerrigheden og det undersøgende og ikke lade test, målstyring og andre kassetænkende tiltag få overtaget, siger Rasmus Johansen, der krydser fingre for, at coronakrisen er bag os i slutningen af maj.