Efter en ufrivillig løbspause danner Kenn Rasmussen (th) og Bo Strøm Andersen igen makkerpar. Det sker i deres nye Opel Corsa OPC. Privatfoto

Rally Stoholm: Tilbage på sporet efter operationsskade

I weekenden kommer der igen Strøm på Kenn Rasmussens rallykarriere

RALLY Når det lokale makkerpar i team Stonehill Rally-Racing, Kenn Rasmussen og Bo Strøm Andersen, i weekenden stiller op i Rally Stoholm, så bliver det med en særlig udfordring for Kenn Rasmussen.

Lægerne har nemlig fortalt ham, at det kommer til at gøre fysisk nas, når han skal køre stærkt på hastighedsprøverne.

Men han har fået deres fulde tilladelse til at køre, og han er mere end klar til at bide tænderne sammen og glæder sig. Det gør co-driver Bo Strøm Andersen i øvrigt også.

Kenn Rasmussen kæmper stadig med følgerne af, hvad der blot skulle have været en harmløs lyskeoperation i april 2021. Men han var uheldig og fik alvorlige nerveskader, så han efterfølgende har døjet med gangbesvær og stærke smerter.

- De første seks måneder efter operationen måtte jeg have 200 blokader for at kunne holde smerterne nede, og det var slet ikke muligt at sidde i en racerbil. Fra at være aktiv rally-kører måtte jeg i stedet se til fra sidelinjen som gangbesværet tilskuer. Det har jeg virkelig været dårlig til, fortæller Kenn Rasmussen.

Det er stadig uvist, om han kommer sig fuldstændig efter operationsskaderne. En planlagt operation på Hvidovre Hospital i 2023 vil måske vise det. Til den tid forventer lægerne, at de beskadigede nerver er blevet så meget bedre, at man kan foretage en ny operation.

I år er Kenn Rasmussen startet stille op med flere mindre løb, og et par podiepladser er det da også blevet til.

Rally Stoholm bliver det første store løb gennem mange måneder. Her danner han og Bo Strøm Andersen makkerpar i et samarbejde, der går helt tilbage til 2015. Håbet er, at de to kan blive klar til en fuld sæson i 2023.

- Det er første gang, vi starter sammen i vores nye bil, en Opel Corsa OPC i Rallytrim. Det bliver noget særligt for os. Ikke kun fordi det er et rallyløb, der har noget af det hele, men også fordi vi begge er opvokset her på egnen, jeg i Mønsted og Bo i Sparkær, hvor han stadig bor. Og vores lille team holder til på en matrikel i Stoholm, så det bliver ikke mere lokalt, siger Kenn Rasmussen.

Makkerparret betegner sig selv som »biltosset«. Mange vil kende Bo Strøm Andersen som en mand, der har haft et utal af forskellige biler, og han er p.t. ejer af den velkendte Mr. Bean-bil, der har stået udstillet ved Stoholm Auto i Vestergade, hvor Rally Stoholms første prøve i øvrigt også starter.

Kenn Rasmussen er sportsvognsentusiast og vild med at sætte sig bag rattet, uanset om det er i en gokart, en rally- eller en formelbil.