Arkivfoto: Jakob Stigsen Andersen

Fly mig fluks en kølle

Fredag er der åbent hus i ny klub i Fly

VESTFJENDS Det er halvt krocket, det er halvt golf, men det er helt sjovt.

Det lover initiativtagerne til den nye kølleklub Fokus i Fly, der gør i både krocket og krolf.

Sidstnævnte er som bekendt et sjovt og hyggeligt spil, der er en blanding af krocket og golf, og fredag den 19. juni fra klokken 16 er Fokus vært ved et åbent hus-arrangement på sportspladsen med forfriskninger og et spil gratis krolf over 12 huller.

- Man spiller med en kølle, som minder om en krocketkølle, samt en kugle, der er lidt tungere og større end en almindelig krocketkugle, og spillet går i al sin enkelhed ud på at få kuglen gennem banen og i hul på færrest mulige slag, siger Bjarne Andersen, som er en af initiativtagerne.

Er det i grundvandet?

De seneste år er mange krolfklubber skudt op over hele landet, og hos DGI er man glade for, at Fly er hoppet med på vognen.

- Forhåbentlig kan krolfen være med til at aktivere nogle flere i lokalområdet og give dem regelmæssig gang i den lokale forening. Vi ser især, at mange seniorer har store glæde af spillet og fællesskabet omkring det, siger Grethe Bjerre, formand for DGI Krolf.

I Fly kan de håbe på, at gode krolfevner er noget, der kommer ind med grundvandet. I nabobyen Vridsted har de i hvert fald længe været gode til det, som man fik bevis for sidste år, da hold fra VAK vandt både guld og bronze til DM.