Transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) er blandt oplægsholderne, når Østfjends Venstre onsdag den 10. august har henlagt årets politiske grillaften til Billingescenen i Sparkær. Arkivfoto: Henrik Bagge

Politisk grillaften med Fjends i centrum: Østfjends Venstre mødes på Billingescenen

Oplægsholdere er et folketingsmedlem, en borgmester og et lokalt bestyrelsesmedlem

SPARKÆR Onsdag den 10. august afholder Venstre i Østfjends traditionen tro foreningens politiske grillaften, som denne gang er henlagt til Billingescenen i Sparkær.

Oplægsholderne er MF Kristian Pihl Lorentzen, borgmester Ulrik Wilbek samt bestyrelsesmedlem i Østfjends Venstre Kristian Olesen, som også er aktiv i togudvalget i Sparkær, og emnet er »Fjends i Centrum«.

Med udgangspunkt i Viborg Kommune og Fjends giver Kristian Pihl en status på motorvejen øst eller vest om Viborg og dens betydning for lokalområdet samt sidste nyt fra Christiansborg om blandt andet den grønne omstilling.

Borgmester Ulrik Wilbek vil fortælle om Viborg Kommunes nye scoop, Bio Circ, der har ambitioner om inden for tre-fire år at etablere en energi-ø på land, som kan omdanne Viborg Kommunes samlede energiforbrug til at være baseret på grøn energi.

Han kan desuden fortælle seneste nyt fra den kommunalpolitiske verden, hvor budgetforhandlingerne så småt er i gang.

Bestyrelsesmedlem og aktiv borger i Sparkær, Kristian Olesen, vil runde de politiske oplæg af med at fortælle om trinbrættet i Sparkær, status på byggeriet lige nu, og hvilke planer og visioner borgerne i Sparkær og omegn fremadrettet har, når trinbrættet bliver en realitet den 11. december 2022.

Der bliver efterfølgende mulighed for spørgsmål og debat til arrangementet, hvor alle - også ikke-medlemmer - er velkomne uden tilmelding.