Forfatter Lars Novrup Frederiksen står bag romanerne »Kirstine« og »Priorinden«. Arkivfoto

Historisk foredrag: Romanforfatter kommer til Stoholm

Mandag kan du møde manden bag »Kirstine« og »Priorinden«

FOREDRAG Mandag den 6. februar holder forfatter Lars Novrup Frederiksen foredrag om tilblivelsen af sine to romaner »Kirstine« og »Priorinden« i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Forfatteren har altid haft en interesse for historie, der opstod allerede i den tidlige barndom, hvor hans forældre ofte tog ham med ud i naturen ved blandt andet Flyndersø og Stubbergaard Sø.

Her ligger en klosterruin, der ifølge Lars Novrup Frederiksen bare ventede på at blive levendegjort. Og det har han gjort med de to romaner, hvori læseren tages med tilbage til livet på et kloster i middelalderen, hvor nonnerne havde stor betydning for den forandring, der skete i området.

I foredraget fortæller Lars Novrup Frederiksen om baggrunden for romanerne, både den historiske og den fiktive, og han kommer også ind på de mystiske omstændigheder ved mordet på Erik Klipping i Finderup Lade i 1286.

Foredraget er lavet i et samarbejde mellem Sport på Tværs, Borgerforeningen v/Trivselspiloterne, Stoholm Menighedsråd, Ældre Sagen Fjends-Karup, Stoholm Fritids- og Kulturcenter samt Viborg Bibliotekerne.