Basco er en kvartet, der virtuost forener skandinavisk, engelsk, keltisk og amerikansk folk på deres helt egen facon. Pressefoto

Fed folk i Fly: Ta´ Basco til dig

Rå energi og smuk samklang er ingredienserne, når et internationalt anerkendt folk-orkester indtager Luftrummet i Fly

KULTUR Den lille, kulturelle oase Flyfabrikken i Fly byder gennem vinterhalvåret på flere oplevelser fra de højere, musikalske luftlag.

Lørdag den 24. september kan man således glæde sig til en særdeles kompetent kvartet udi folk-musikken, når Basco indtager Luftrummet, som er navnet på Flyfabrikkens intime spillested.

Basco er et prisvindende folk- og rootsband med danske rødder og lidt engelsk, skotsk og australsk i ascendanten i skikkelse af sanger Hal Parfitt-Murray.

Med Villads Hoffmann, Anders Ringgaard Andersen og Andreas Tophøj som de øvrige bandmedlemmer forener Basco skandinavisk, engelsk, keltisk og amerikansk musiktradition med en helt egen, original lyd og pulserende energi.

Det bliver virtuost, men også særdeles nærværende, når de fire fyre i Basco giver den en på harmonikassen, trutter i trombonen eller skiftevis river og flår i enten violinen, mandolinen eller strengeinstrumentet cittern fra renæssancen.

Deres opsigtsvækkende sceneoptræden har ført dem verden rundt, hvor de har optrådt på de største folk-festivaler og vakt opsigt med en kompleks variation af musikalske fortællinger, sveddryppende rytmer og melankolske sange.

Basco favner bredt og har også optrådt sammen med både DR Big Band og den dansk/norske sangerinde Jullie Hjetland.

Senere på efteråret, den 18. november, kan man glæde sig til en aften med troubadour og komiker Per Worm i Luftrummet.