Stine Hansen Skovby (tv) spiller Emils mor Alma, mens Bodil Lyngsøe spiller Fru Petrell og også hjælper med kostumerne. Foto: Hanne Veldt Christensen

Også kostumeprøvningen foregår udendørs

THORNING For nylig var der kostumeprøve til årets Friluftsspil i Thorning, »Emil fra Lønneberg«, der løber over scenen 5.-13. juni.

Det foregik naturligvis udendørs med passende afstand, for bestyrelsen og den kreative ledelse tager ingen chancer. Dermed har covid-19 situationen virkelig sat gang i de kreative løsninger i Thorning Friluftspil 2021.

Kostumerne blev lagt i en bunke til hver enkelt skuespiller på forsamlingshusets overdækkede terrasse, og når de hver især havde iført sig tøjet, tog bestyrelsesmedlem og fru Petrell i stykket, Bodil Lyngsøe, et fotografi til efterfølgende nøje vurdering sammen med den kostumeansvarlige Ida Böhme Dybkjær.

De nedskrev deres kommentarer til, hvad der manglede og skulle rettes, og det hele blev så lagt på nettet.

Her kunne skuespillerne så selv bedømme og komme med gode ideer, for de fleste har nok et indre billede af, hvordan Emil, Ida, Line, Alfred og alle de andre på Katholt skal se ud, og forskellige beklædningsgenstande og rekvisitter blev da også efterlyst, i øvrigt med stort held.

John Dybkjær, der spiller Emils far Anton, fik besked på, at hans flotte skæg skal barberes væk, så der kun er overskæg tilbage.

Det blev accepteret uden at mukke, og John Dybkjær lovede tilmed, at det vil ske på en øvedag, mens det bliver filmet, så intet kommer altså til at stå i vejen for at kunne leve sig helt ind i rollen som den iltre Anton Svensson.

Der bliver ifølge arrangørerne tale om musical i børnehøjde med sus og ballade, når Emil gennem en uge i juni drøner over scenen tæt fulgt af sin højtråbende far Anton: »EEEEEEEMIL….«