»Pusle« var fint kørende indtil prøve 7, hvorefter JP Racing måtte begrænse skaderne. Det sluttede alligevel med en yderst tilfredsstillende femteplads i RC2-klassen i den første DM-afdeling. Foto: GS Autosport/NL

Rally: Pusle fik det lange lys på

Trods problemer undervejs hentede JP Racing en flot femteplads i den første DM-afdeling

RALLY Der var fart over feltet, da rallyteamet JP Racing fra Stoholm i den forgangne weekend officielt indledte sæsonen med den første af fem DM-afdelinger.

Det foregik i samarbejde med en tysk og en hollandsk afdeling i Sulingen nær Bremen, og det blev en god start på DM for Jan Petersen, der denne gang havde Mads Dalsager med som co-driver, da den normale partner, Jeannette Kvick, i stedet var taget til EM på Gran Canaria.

Den nye, dynamiske duo lagde godt fra land ved fredagens tre prøver og kunne stille bilen ind for natten med en fjerdeplads i RC2-klassen på trods af en punktering undervejs.

Lørdagen bød på nogle gode prøver, som dog endte med at give teamet udfordringer sidst i løbet.

- Vi startede supergodt, og samarbejdet i bilen spillede 100 procent. Vi var meget tilfredse med vores placering som nummer fire indtil Pusle så begyndte at spille os et puds, beretter Jan Petersen med henvisning til det kælenavn, teamet har givet dets Peugeot 208 T16.

Bilen fik nemlig koblingsproblemer på prøve 7, som kostede makkerparret noget tid. Mekanikerne forsøgte i pausen at udbedre skaderne, men efter prøve 9 måtte teamet erkende, at det derfra kun gjaldt om at få bilen over målstregen.

Jan Petersen og Mads Dalsager kunne dog slutteligt drage tilbage over grænsen med en flot femteplads i RC2-klassen og en fin start på DM-serien.