Efter en kort velkomst af formand Mogens Nielsen tog instruktør Sinna Maagaard over, da omkring 90 deltagere fik pulsen op til vinterens første fællesgymnastik i Sport på Tværs. Foto: Henrik Bagge

Sport på Tværs rykker igen

Sidste uge bød på en varm genforening, da vintergymnastikken startede op igen i Stoholm

MOTION Rastløse som galopheste i startboksen gik de utålmodigt rundt og ventede på, at starten skulle gå, da omkring 90 motionister torsdag var mere end klar til start på vintergymnastikken i Sport på Tværs i Stoholm.

Rummet emmede vitterligt af en forventningens og gensynets glæde som på første skoledag, og det var igen med instruktør Sinna Maagaard som indpisker, da det med højt humør og til herlige rytmer fra dansabel musik gik afsted over stok og sten med øvelser, der indimellem også gav høj puls.

Det bestemmer man selv i Sport på Tværs, for det er et sted for alle, hvor man kommer med det, man har, og giver det, man hver især kan.

- I ved selv, hvad I kan, men det gør ikke noget at få pulsen op. Man må godt blive forpustet, men I ved selv, hvor grænsen er, og har man brug for en pause, tager man det, lød det fra Sinna Maagaard.

Inden det havde hun også lige hældt en god spandfuld kærlighed ud over forsamlingen, som hun efterhånden kender temmelig godt.

- Jeg har simpelthen savnet jer helt vildt, lød det fra Sinna Maagaard til stående ovationer fra salen som en tilkendegivelse af, at det bestemt også gjaldt den anden vej.

Ikke kun for de gamle

Formand Mogens Nielsen havde på forhånd slået et slag for, at den ugentlige fællestræning altså ikke kun er noget for gamle mennesker.

- Vi hører meget tit, at Sport på Tværs kun er for de gamle, men jeg vil gerne slå helt fast, at Sport på Tværs er for alle. Om du er pensionist, efterlønner, arbejdsløs eller har fri fra arbejde, så er alle fra 18 år og opefter meget velkomne hos os, havde Mogens Nielsen på forhånd gjort det klart.

Og det budskab var han trængt igennem med, så det ud til. Endda så godt, at en yngre, kvindelig gymnast havde taget et meget ungt barn med.

Så aldersspændet var vitterligt imponerende, da Sinna Maagaard til hårdtpumpede discorytmer stampede forestillingen i gang fra sin piedestal.

- Jeg skal nok skrue lidt ned, hvis det bliver nødvendigt, så det ikke går alt for meget i høreapparaterne, lød det spøgefuldt fra instruktøren, som til publikums store fornøjelse gerne garnerer sine øvelser med et par morsomheder undervejs.

Formand Mogens Nielsen kunne med tilfredshed konstatere, at der ud over de mange gengangere også var dukket en del nye op, og han forventer, at flokken stiger til 125-130 stykker, når vejret snart bliver lidt dårligere.

Formand Mogens Nielsen kunne glæde sig over fremmødet, som han forventer hurtigt vil finde sit vanlige leje på omkring 130 deltagere til torsdagsgymnastikken i Sport på Tværs. Foto: Henrik Bagge
Et enkelt barn deltog også i opstarten på Sport på Tværs, som gerne vil gøre op med forestillingen om, at torsdagens gymnastik kun er for de gamle. Foto: Henrik Bagge
En personlig måtte er en del af udstyret, når man går til Sport på Tværs´ torsdagsgymnastik, som både foregår lodret og vandret. Foto: Henrik Bagge