Fra venstre er det lejrchef på Virksund Camping Hans Korsgaard, ukrainske Olena Shverts, hendes mand Aleks og sønnen David. Privatfoto

Hjælpearbejde: Virksund Camping støtter Ukraine

Fruen på pladsen har personlige grunde til at hjælpe

VIRKSUND Det er nok de færreste, der kan sige sig fri for i ny og næ at sende en tanke til Ukraine og dets hårdt plagede folk.

Men på Virksund Camping er krigen mod Rusland noget tættere på end de fleste steder, idet Ana, som er hustru til lejrchef Hans Korsgaard, er fra Ukraines naboland Moldova.

Hendes familie er inden for kort afstand af krigshandlingerne og frygter også, at Putin kunne finde på at udvide yderligere.

Virksund Camping barsler derfor med et arrangement, hvor ukrainere fra området vil lave forskellige egnsretter fra hjemlandet.

Olena Shverts, som bor på campingpladsen med mand og barn, er medarrangør på arrangementet.

Hun har sammensat et hold, der serverer mange af de bedste retter fra det krigsramte land. Herudover vil der være drikkevarer fra Moldavien, som er kendt for vin fra de bedste vinstokke.

Der inviteres 100 personer til arrangementet, som hver betaler 250 kroner, og derudover inviteres flygtninge fra Ukraine til at deltage gratis. Hele overskuddet vil gå til hjælpeorganisationer i Ukraine.

Campingpladsen har et stort telt med plads til omkring 100 personer, og Olena Shverts og Hans Korsgaard håber på et stort fremmøde til gavn for hjælpearbejdet og samtidig have en hyggelig eftermiddag sammen med de ukrainske flygtninge.

Arrangementet er lørdag den 2. juli klokken 14-17 og man kan melde sig til på 2022 7737, oplyser Hans Korsgaard.