Det gik op i røg for denne Ford, men ellers var det småt med sorte skyer til traktortræk i Lånum, der endte med nye rekorder. Foto: Henrik Bagge

Op i røg: Der var full pull på tilskuertrækket

Der blev sat nye rekorder, da over 2000 højstemte gæster valfartede til traktortræk i Lånum

Der var dømt full pull på alle parametre, da arrangørerne med armene i vejret kunne gøre status efter fredagens traktortræk i Lånum.

Intet mindre end 1900 voksne dukkede op til de røgfyldte festligheder. Det var 300 flere, end da Lånum IF sidst havde traktortræk på sportspladsen ved klubhuset, og desuden løste 280 børn billet til pladsen, der også havde hoppeborge og andre børnevenlige tiltag.

Der var i høj grad også røg i køkkenet, da publikum formåede at omsætte 800 burgere i forhold til de cirka 500, der røg gennem systemet i 2019.

Læg dertil 170 kilo pomfritter og et ukendt antal pølser, så er det ikke sært, at der skulle noget fadøl til at skylle det hele ned med.

Bestyrelsesformand for Lånum IF Thomas Klausen kan da også oplyse, at der røg i alt 6000 fadøl over disken, og det var 20 procent flere end i 2019.

I det hele taget har han svært ved at bevare pessimismen efter en aften, hvor vejret viste sig fra sin bedste side, og en lille byge på 10 minutter lige var nok til at lægge støvet, mens 65 traktorteams deltog i ni forskellige klasser.

- Vi måtte desværre sige nej til 33, der gerne ville have været med. Det har vi aldrig prøvet før, men der er ikke plads til flere herude. Vi var først færdige med at køre klokken 01, så med endnu flere trækkere, var det blevet lyst, inden vi var færdige, ræsonnerer Thomas Klausen.

Han kan glæde sig over, at man kun har fået positive tilkendegivelser fra alle, både kørere og gæster.

- Mange trækkere har allerede sagt, at de vender tilbage næste gang, og det har mange hjælpere også sagt. Så får man jo bare lyst til at gøre det igen, siger Thomas Klausen, der har haft godt 80 frivillige i arbejde.

Han retter også en stor tak til de 46 sponsorer, hvoraf mange var nye, der gjorde det muligt at gennemføre et så stort og succesfuldt arrangement.

Og med en stor succes i hus vil Thomas Klausen godt allerede nu afsløre, at der bliver traktortræk i Lånum igen næste år, selvfølgelig med det forbehold, at nogen skulle finde på at lukke landet ned.

Også torsdag var en gedigen succes for Lånum IF med 110 til fællesspisning med helstegt pattegris og sankthansbål.