Jeannette Kvick sætter alle sejl til for at få de nødvendige underskrifter i hus og forventer også, at det lykkes, så der som lovet kan bydes velkommen til DM-rally i Fjends på næste lørdag. Arkivfoto

Trods rally-bøvl i 11. time: - Det er 100 procent, at vi gennemfører

DM-afdelingen i rally i Fjends er løbet ind i problemer, men arrangører lover, at der ikke bliver aflyst

STOHOLM 20-25 frivillige knokler i øjeblikket løs for at sikre, at rally DM-arrangementet i Fjends kan blive afviklet som planlagt lørdag den 15. maj.

Medarrangør og co-driver Jeannette Kvick har med kort varsel fået at vide af Midt- og Vestjyllands Politi, at der skal indhentes nye tilladelser fra de cirka 250 lodsejere, som skal give lov til, at løbet afvikles nær deres ejendomme.

De skal give tilladelsen igen, fordi løbet i sin tid blev flyttet fra 4. april til 15. maj på grund af corona-restriktioner.

- Lodsejerne har fået at vide, at løbet kunne blive flyttet, men fordi der står en anden dato på et papir, vi delte rundt om arrangementet, har politiet meddelt os, at lodsejerne skal skriver under igen, forklarer Jeannette Kvick.

Politiet, som skal give tilladelse til motorløb, er først sent blevet opmærksomme på problemet. Derfor har rallyklubben nu kun fire dage til at samle de omkring 250 underskrifter ind.

- Men det er 100 procent, at der bliver rally, Det skal simpelthen lykkes for os, siger Jeannette Kvick.

Rallyet vil formentlig godt kunne gennemføres, selv om nogle få underskrifter skulle glippe. Det vil i så fald kræve, at nogle af DM-prøverne lægges om, så man ikke kun kører på veje, hvor lodsejere har skrevet under. Men ambitionen er, at de mange frivillige får alle lodsejere med.

- Vi har ikke hørt om nogen, som vil sige nej. Undtagen en enkelt beboer på Bryrupvej, fortæller Jeannette Kvick.

Her bliver udfordringen netop klaret ved at lægge ruten om.

I et brev til naboerne til prøven i Mønsted, skriver Jeannette Kvick blandt andet følgende:

»Jeg står nu med et arrangement som skal reddes i 11. time - 250 husstande som jeg skal nå forbi for igen at bede om deres underskrift.«

En række såkaldte rallyprøver rundt omkring i Fjends udgør tilsammen DM-afdelingen i Stoholm.

JP Racing og Kjellerup og Omegns Motorklub arrangerer.