Normalt er der ingen, der koster rundt med købmand Daniel Hovgaard Nielsen fra Spar i Stoholm, men i en god sags tjeneste har han og resten af handelsstanden valgt at gøre som Meyer i Huset på Christianshavn og gå forrest, når hele Stoholm tirsdag den 29. marts fejer for egen dør først. Foto: Henrik Bagge

Handelsstanden fejer for egen dør først

Handelsstanden kalder en skovl for en skovl, når der inviteres til fælles oprydning efterfulgt af hygge på torvet ved Spar

STOHOLM Når hele Danmark fra den 28. marts til den 3. april på forskellig vis vil hjælpe til med Affaldsindsamlingen 2022, vil Stoholm Handelsstandsforening ikke stå tilbage for andre aktører.

For som Danmarks Naturfredningsforening arbejder for et Danmark fri for affald, arbejder den lokale handelsstandsforening for et Stoholm fri for affald.

Men da Stoholm Handelsstandsforening ikke har for vane at koste rundt med folk, har man valgt selv at vise vejen ved at tage kosten i den anden hånd og feje for egen dør først.

Og det er også parolen til resten af byen, når Stoholm Handelsstandsforening tirsdag den 29. marts inviterer hele byen med på et arrangement, der decideret kan gøre det sjovt at gøre rent.

Man opfordrer nemlig alle til i første omgang at kigge på, om hjemmeadressens forhave, facade eller fortov trænger til en overhaling, og måske ovenikøbet i samme ombæring skæve lidt til naboens grund for at se, om denne kunne bruge en hjælpende hånd, så hele byen kan blive fin og præsentabel.

Når alle så har samlet affald op og fejet for egen dør, er der træf på torvet ved Spar købmanden, hvor både den rene by og den rene samvittighed fejres med en øl eller vand til en pølse i godt selskab.

Og skulle man komme forbi lidt skidt på vejen til købmanden, kan man jo lige så godt lige samle det op, som det pointeres.

- Vi har alle en holdning til skidt og affald, så lad os tage et fælles ansvar og få ryddet op i hele byen, lyder opfordringen forlods fra handelsstandsforeningen.

Det er fra klokken 18, at der trakteres med både vådt og tørt, og alle er velkomne til at deltage.

Affaldsindsamlingen 2022 har i øvrigt fokus på engangsemballage med særligt fokus på engangskoppen, som danskerne ifølge tal fra Oceana bruger intet mindre end 130 millioner styks af årligt.