Billedet her er fra folkedansernes forårsstævne i 2019, før corona også gjorde sit uvelkomne indtog på dansegulvet. Privatfoto

Forårsstævne: Folkedansere kommer til Stoholm

De plejer at være 200-300, når folkedansere fra 10 byer i området mødes

STOHOLM Efter to år med corona-aflysninger afholdes der lørdag den 18. marts igen folkedanserstævne i Stoholm Fritids- og Kulturcenter med Glad Dans Viborg og Kjeldbjerg Folkedansere som arrangører.

Denne gang er det dog i en lettere modificeret udgave, for i stedet for en række opvisninger af danse fra de forskellige foreninger, er danserne denne gang delt op i tre grupper.

Grupperne har hver især hjemme i deres foreninger øvet tre forskellige danse, som fremføres inden kaffepausen.

Umiddelbart efter kaffen er der opvisning af ungdomsdanserne i gruppen »Optrin«, inden det er tid for alle - også gæsterne - at komme på dansegulvet.

Stævneledelsen håber, at tilslutningen igen bliver stor, så alle får en god oplevelse i Stoholm. Tidligere år har arrangementet tiltrukket 200-300 glade folkedansere.

Forårsstævnet strækker sig helt tilbage til 1977, hvor det på initiativ af spillemand Carlo Hansen fra Stoholm blev afholdt i Nr. Søby Hallen. Siden har det været afholdt hvert år undtagen i »corona-årene«.

Musikken leveres denne gang af »Martin og pigerne« og dansene ledes af instruktørerne Hanne Mølgaard, Kjeldbjerg Folkedansere, og Karen Bertelsen, Glad Dans Viborg. Alle interesserede er velkomne til både at kigge og danse med.

Det er folkedansere fra foreninger i Stoholm, Kjeldbjerg, Nr. Søby, Skive, Borbjerg, Karup, Alheden, Ulbjerg, Rødding og Viborg, som på skift arrangerer forårsstævnet.