Formand Hans Peter Johansen takkede med en gave Mona Vistisen for mange års tro tjeneste, da hun takkede af som bestyrelsesmedlem i Sparkær IF. Privatfoto

Generalforsamling: Underskud i Sparkær IF

Det meste kan henføres til høje energipriser, og resten er ifølge formanden kalkuleret

SPARKÆR Sparkær IF afholdt tirsdag den 7. februar generalforsamling, som havde deltagelse af 16 personer, hvoraf de syv var fra bestyrelsen.

Og der var ikke lutter godt nyt fra østfronten, da formand Hans Peter Johansen aflagde sin beretning.

Det siver fortsat af medlemmer fra foreningen, der siden 2019 er faldet fra 265 til 153 eller med 42 procent.

Fra fodbold er det cirka en fjerdedel, der er væk, mens det for gymnastik og fitness drejer sig om mere end halvdelen.

Noget af tilbagegangen kan henføres til corona, men generelt mangler de børn i Sparkær. Manglen på instruktører har dog også bevirket, at der for eksempel ikke er børnehold i gymnastik pånær et forældre/barn-hold.

Nye investeringer

Efter en pause i større investeringer i 2021, var man i 2022 igen på banen med flere større tiltag.

Hvidevarer i køkkenet blev udskiftet, og stadion fik fine, nye udskiftningsbokse og lys på multibanen. Hjemmesiden fjendscup.dk fik nyt design, og der kom nyt nøglesystem og alarmsystem i klubhuset.

Det har så sammen med øgede udgifter til el og gas for første gang i mange år også betydet et stort underskud på 134.495,32 kroner, som kasserer Karen Ladefoged gjorde rede for.

Regnskabet viste dog også en likvid beholdning på næsten 240.000 kroner, og den største del af underskuddet, nemlig omkring 80.000 kroner, kan henføres til stigende energipriser, mens resten var kalkuleret.

Formand Hans Peter Johansen betegner således også det store underskud som udramatisk og en engangsforestilling.

Han ser i øvrigt frem til, at byrådet i løbet af foråret kan nå en aftale om i et eller andet omfang at kompensere foreningslivet for store, uforudsete energiudgifter med en udstrakt hånd.

Farvel og tak

Karen Ladefoged blev på generalforsamlingen genvalgt som kasserer og Malene Wagner Lassen lod sig vælge til bestyrelsen, hvor hun afløser Mona Vistisen.

Hun fik i øvrigt en særlig hilsen med på vejen, da formand Hans Peter Johansen med en gave takkede Mona Vistisen for 15 års arbejde i gymnastikudvalget og 12 år i bestyrelsen.

Også Erik Skov blev hædret for mange års indsats i Sparkær IF med DBU Jyllands hædersemblem. Han har blandt andet været bestyrelsesmedlem i 18 år, formand i tre år og kampfordeler i foreløbig 34 år.