Det er forskelligt, hvor mange bolde medlemmerne af Taberklubben har haft i luften på vej mod de godt 122 tabte kílo, men ud over ændrede kostvaner har især også medlemskab af Loop bidraget til mere motion for mange af deltagerne, og der er generelt en stor lyst til at fortsætte i den gode gænge i det nye år. Arkivfoto: LIndy Jørgensen

Taberklubben gør status: - De fleste af os har lyst til at fortsætte

En gruppe medarbejdere på Sjørup Ældrecenter har haft så stor succes med at tabe sig sammen, at de fortsætter i det nye år

SUNDHED Nytårstid er også statustid, og hvordan gik det egentlig med de forsæt, vi gav os selv ved det seneste årsskifte?

Avisen besøgte i starten af 2022 den selvudnævnte »Taberklubben«, en gruppe på godt en halv snes kvindelige medarbejdere på Sjørup Ældrecenter, der havde sat sig for samlet at tabe sig 100 kilo på et halvt år.

Deadline var således ikke nytår, og da avisen var forbi ældrecentret i sommer, lød status allerede på 108,2 kilo.

Forløbet havde imidlertid været så godt, at kvinderne i Taberklubben var enige om at fortsætte i den gode gænge, dog uden at have et nyt, specifikt mål.

Således har de i stor stil holdt fast i nye kost- og motionsvaner, og her til nytår lyder det samlede vægttab i stedet på 122 kilo.

- Plus, siger Nanna Holst Jeppesen med næse for detaljen.

Fokus på BMI

Nanna Holst Jeppesen har igen givet avisen foretræde til en statusopdatering sammen med kollegerne Bethina, Gitte, Hanne og Inger.

- Og det lyder til, at de fleste af os har lyst til at fortsætte. Nu er vi bare begyndt at tænke på, at BMI´en skal falde, siger Nanna Holst Jeppesen.

BMI (Body Mass Index) er et udtryk for en persons vægt i forhold til højden, og ønsket er at nærme sig en BMI på 25, som er en nogenlunde indikator for normal vægt.

Det kan variere fra person til person, og man kan for eksempel godt blive tungere af motion, når fedt omdannes til muskler. Og den konto har medlemmerne af Taberklubben sat meget ind på i løbet af 2022.

Fire gange i løbet af året har alle deltaget i en skridtkonkurrence, og nogle har også fået en fast rutine med at deltage i fitness-konceptet Loop.

- Jeg er der to-tre gange om ugen og synes stadig, det er sjovt, siger Gitte Pedersen.

- Jeg har betalt til det i et halvt år, og jeg har kun været der to gange, griner Hanne Kristensen derimod.

Hun er dog gruppens slanke vægtkonsulent, der sørger for at få de andre på vægten og føre regnskab, så hun klarer sig nok uden Loop. Men hun har et bud på, hvorfor Taberklubben er lykkedes med projektet.

- Når vi er så gode til at holde ved, tror jeg, det skyldes, at vi har det sammen, siger Hanne Kristensen og henviser til en messenger-gruppe, hvor medlemmerne deler både opskrifter, opture og nedture.

En imponeret leder

Ind ad døren træder en herre, der virkelig fik jackpot, den dag der blev delt navne ud til os.

Søren Holt Thorlacius-Ussing har siden den 1. april været centerleder på Plejecenter Sjørup, og han er fuld af lovord om sine ansatte.

- Det er imponerende, hvad de har gjort, og det er et modigt projekt, de har kastet sig ud i. Det er også fantastisk, at de har gjort det i fællesskab, og det spiller meget godt ind i de værdier, Viborg Kommune har, siger Søren Holt Thorlacius-Ussing.

Viborg Kommunes værdier er således identificeret som »Mangfoldighed, Ordentlighed, Dygtighed«, hvilket tilsammen giver det iørefaldende budskab »MOD«.

- Så har det jo også været et dygtigt og grundigt projekt med vejning hver uge, hvor der er blevet ført regnskab med udviklingen, og jeg har også indtryk af, at de har været gode til at inspirere og prikke til hinanden på en gode måde undervejs, siger Søren Holt Thorlacius-Ussing.