Thomas Josefsen demonstrerede stor skudkraft fra distancen ved flere lejligheder i fredagens hjemmekamp. Men han kom lige som holdkammeraterne til at overplacere for mange skud. Foto: Steen Don

Håndbold: Stoholm smed førstepladsen

Der var for lidt, der fungerede i Stoholms angreb i fredagens hjemmekamp

HÅNDBOLD Når man holder modstanderen nede på otte mål i anden halvleg, er det som regel, fordi man er bedst.

Dét formåede Stoholms håndboldherrer bare ikke at ophøje til eviggyldig sandhed, da de fredag aften havde besøg af et ungt, fodflyttefikst og energisk andethold fra Mors-Thy. De tilføjede i stedet stoholmerne sæsonens tredje nederlag - Mors-Thy vandt 22-19 og sikrede dermed, at de hvidblusede fra Fjends hen over slutningen af ugen dumpede fra førstepladsen og ned som nummer 3, da både Nørre Djurs og Vendsyssel fik fuld pointhøst.

Gæsterne var ikke i stærkeste opstilling bedømt ud fra det materiale, de har til rådighed deroppe. Gode og hurtige, ja - men også med mangler på fysikken, hvilket Stoholm desværre ikke formåede at udnytte ordentligt.

Men allermest spændte hjemmeholdet ben for sig selv på næsten alle tilgængelige fronter. 12 tekniske fejl var 50 procent for meget, syv begåede straffekast var det også - og det samme kan konkluderes om de seks udvisninger. To af dem var ekstra ærgerlige, for den ene fik Anders Rasmussen for at skyde Mors-Thys keeper i hovedet, og den anden gik til Jeppe Bangshøi, som kastede på mål et lille sekund efter dommerne havde fløjtet for en forseelse.

Ikke plads til unoder

Den slags unoder er der ikke plads til, når man er gået ind til en anden halvleg med en manko på fem mål. Da skal man holde koncentrationen og sit fokus på det maksimale niveau, hvis man vil have en chance for at slå tilbage.

Og den chance havde Stoholm i rigt mål. Værternes forsvar og keeper Dennis Nytoft var fremragende efter pausen og tillod fire rene mål efter stationært spil, plus tre straffekast og et kontraløb. Men adskillige gange, når SIF’erne var lige ved at have kontakt, blev der brændt en åben chance eller smidt en bold umotiveret og dumt væk op ad banen.

Derfor blev det aldrig mere end lige ved og næsten. Det massive overskud i defensiven blev ikke bogført og sat ind på kontoen i form af mål på grund af uskarphed, sløseri - og fordi Mors-Thys målmand, den lejlighedsvise Ligakeeper Casper Bahne Würtz, til tider var uhyggelig.

Stoholm kom til fine nok chancer, men antallet af redninger fra manden mellem stængerne fik efterhånden skytterne til at overplacere skuddene, så de gik forbi. Eller også forivrede de sig og skød, hvor han var stærkest.

Det var helt skidt i slutningen af første halvleg. Det var reelt i de 10 minutter lige før pausen, Stoholm tabte kampen. Fra stillingen 8-8 gik Mors-Thy i front med 14-8 på seks mål i træk med en pletfri udnyttelse af hjemmeholdets skræk-fejl.

Det var drenge, der gjorde mænd til spædbørn i dén fase.

Angrebsspillet blev kun en my bedre i anden halvleg, og det var altså ikke nok til at hive en sejr hjem, selv om defensiven fra et mere offensivt synspuntk blev markant bedre.

Der manglede den afgørende ro, når muligherne bød sig.

På tre mål i træk til 18-19 fik Stoholm ellers kontakt med seks minutter igen, men så var der ikke mere fokus tilbage i posen - Mors-Thy udbyggede med to mål på straffekast og yderligere en scoring fra fløjen og lukkede ballet.

Næste kamp er søndag den 22. januar ude mod Nørre Djurs.

Mors-Thys keeper, Casper Bahne Würtz, var et voldsomt irritationsmoment for Stoholm. Her er det Jeppe Bangshøi, som forsøger sig fra fløjen. Foto: Steen Don
Dennis Nytoft fik anden halvleg i Stoholms mål, og med otte redninger blev han kåret som kampens bedste hos værterne. Foto: Steen Don