Mette Nielsen. Privatfoto

Det var ikke et bluffnummer

Den 1. august var en vigtig dag, fordi retten til tidlig pension/Arne-pensionen nu er blevet en reel mulighed.

Det er nemlig nu, at der åbnes for retten til værdig tilbagetrækning for en masse danskere, som har slidt, slæbt og knoklet i deres arbejdsliv.

Der er mange mennesker, som er mærket af at arbejdslivet har været hårdt. De er startet med at arbejde tidligt. Det er håndværkere, SOSU`er, slagteriarbejdere og andre faggrupper. De kan nu trække sig tilbage fra arbejdslivet, og nyde nogle gode år som seniorer.

De fleste kan nok huske, da Lars Løkke kaldte det et bluffnummer. Jeg husker, at der fra flere borgerlige politikere nærmest blev gjort grin med forslaget under folketingsvalgkampen i 2019.

Jeg er meget glad for, at det nu er en realitet. Jeg er også opmærksom på, at dokumentationskravet kan give nogle udfordringer. Det håber jeg vil blive justeret, så ordningen ikke bliver for svær at anvende.

Det er meget glædeligt at Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti bakkede op, så det nu er muligt, at dem med de korteste uddannelser, laveste lønninger og oftest hårdeste arbejdsliv, nu kan trækkes sig tilbage med værdighed.