Frisørassistent Josefine Bak har her Majbritt Fruergaard under saksen på en af sine første arbejdsdage hos Harmonii Hair i Stoholm. Foto: Henrik Bagge

Hun har klippekort: En stoholmer vender (næsten) hjem

Josefine er ny frisørassistent hos Harmonii Hair i Stoholm, men hun kender byen særdeles godt i forvejen

STOHOLM Charlotte Ryan Larsen og Harmonii Hair har skiftet lidt ud i besætningen i salonen i Vestergade i Stoholm.

Seneste tilføjelse til lønningslisten er således en 28-årig frisørassistent, der i forvejen både kender sin vej rundt i Stoholm og også kender mange af kunderne.

Josefine Bak er nemlig født og opvokset i byen, og efter få arbejdsdage i salonen i Vestergade er hun ikke i tvivl om, at hun har truffet det rigtige valg.

- Jeg er glad for det allerede. Det er en god beslutning, jeg har truffet. Det kan jeg mærke, lyder det afklaret.

Josefine Bak var ellers i første omgang skeptisk, da hendes mor fra Stoholm præsenterede hende for stillingsopslaget, som hun havde set på facebook.

- Til at starte med tænkte jeg, at det skulle jeg ikke. Jeg havde det fint, hvor jeg var, og havde ikke lige forestillet mig, at jeg skulle tilbage til Stoholm, siger Josefine Bak, der siden sin læretid hos Maja V i Skive har været hos Salon-Salon, ligeledes i Skive.

Men efter at have set stillingen genopslået røg hun alligevel i saksen.

- Så tænkte jeg, at det godt kunne være, man alligevel lige skulle høre til det, og at det måske heller ikke ville være så slemt at komme tilbage til Stoholm, griner Josefine Bak.

Hendes dilemma bestod i, om det var ved at være tid at tilegne sig nogle nye værktøjer, for frisørfaget er ikke en ensartet branche.

- Man skal gerne lidt rundt og formes og lære noget nyt, og det sidste sted, jeg var i Skive, var helt uden tidsbestilling. Så det var hurtigt ind, hurtigt ud, og sådan lidt samlebåndsagtigt. Her, tror jeg, jeg kan lære en masse nyt, og Charlotte vil også gerne have mig på nogle kurser med det samme, siger Josefine Bak om sin nye arbejdsgiver.

Harmonii Hair er blandt andet kendt for at håndtere de helt store dage for piger og kvinder med gallaer, konfirmationer og bryllupper.

- Og sådan nogle store opsætninger er ikke det, jeg har lavet mest af indtil nu, selv om jeg godt kan krøl-teknikkerne og den slags, siger Josefine Bak.

Det er dog planen, at hun skal have det genopfrisket på kurset »Curly Girl«, ligesom hun ser frem til også at blive Olaplex-behandler, hvor man reparerer og genopbygger ødelagt hår.

Og så er det altså også lidt hyggeligt, at være halvvejs hjemme i Stoholm igen.

- Jeg har prøvet at overtale mor til, at jeg skulle hjem og spise hver aften, men det var hun ikke lige med på, griner Josefine Bak.

Hun har det i øvrigt også fint med at køre frem og tilbage mellem Stoholm og bopælen i Skive, som hun ikke har planer om at flytte fra.

- Og så kan jeg måske lige aflevere lidt vasketøj hos mor og far her i Stoholm engang imellem.