Nikola Tesic lod tårerne få frit løb, da formand for Stoholm IF Håndbold Bettina Ejsing Schmidt overrakte ham en buket som »man of the match«. Hendes familie har betydet særligt meget for Nikola Tesic, der har haft ansættelse hos Bettina Ejsing Schmidts mand i Feldborg Entreprenørforretning under sit ophold i Danmark. Foto: Henrik Bagge

Tårevædet afsked: Tak for nu, Nikola

Alle parter håber på et gensyn, efter Stoholms bosniske anfører torsdag aften sagde farvel til sit hjem gennem de sidste tre år

HÅNDBOLD Æ fans og holdkammeraterne tog torsdag aften en følelsesladet afsked med anfører Nikola Tesic, da Stoholm IF´s håndboldherrer i 2. division sluttede efteråret af på hjemmebane med en sejr på 32-28 over Bjerringbro FH 2 i den sidste kamp inden julepausen.

Den populære anfører og højre fløj, der har tørnet ud for Stoholm siden 2019, vender nemlig nu hjem til Bosnien, hvor hans gravide hustru venter.

Nikola Tesic er en mand, der altid har spillet med følelserne uden på tøjet, om så det gik godt eller skidt.

Og selv om han kampen igennem på forbilledlig vis formåede at holde fokus på sine opgaver med blandt andet fem sikre scoringer til følge, fik tårerne frit løb, da han efter kampen blev kåret til »man of the match«.

Og det var vel at mærke ikke i kategorien for »trøstepræmier« i anledning af mandens afskedskamp. Han spillede virkelig godt og fortjente hver en blomst i den buket, han fik overrakt af Bettina Ejsing Schmidt.

Hun er formand for Stoholm IF Håndbold, og så er hun gift med Niels, der er medejer af Feldborg Entreprenørforretning.

Og netop her har Nikola Tesic under sit ophold i Stoholm ikke blot lært at bruge en skovl, men har også taget kørekort imens og lært dansk undervejs.

Har været en stor del af klubben

Men alle omkring holdet var berørte af afskedsmomentet, ikke mindst Allan Kjær, der også var træner, da den bosniske hurtigløber kom til klubben i 2019 efter et ophold i Norge.

- Vi var alle meget rørte, og jeg stod også selv og græd, inden kampen skulle i gang, for det er en hård én. Han har været så stor en del af klubben i mange år nu og er blevet integreret så flot. Og så har han faktisk også senest spillet sin bedste halvsæson i klubben, så stor cadeau til ham. Så det gør lidt ondt, at han må forlade os nu, selv om han har sine gode grunde til det. Han har været fantastisk for klubben både håndboldmæssigt og socialt, lød det fra en bevæget Allan Kjær.

Stoholm har i øvrigt afløseren for Nikola Tesic på plads i skikkelse af 19-årige Anders Rasmussen, som hidtil i denne sæson har spillet på Viborg FH’s hold i U-19 Ligaen og også en lille håndfuld kampe i 2. division.

Han er allerede stoppet i VFH og har optaget træningen i Stoholm, så han er spilleberettiget for kluben efter nytår.