Kris Olesen fik Stoholms enlige udvisning i hjemmekampen mod Hammel. Den kom efter 56 minutter med en tackling bagfra og var på den måde et meget godt eksempel på, at stoholmerne var langt væk i tanke og handling. Arkivfoto: Steen Don

Stoholm smed kæmpeføring

Skuffende nederlag mod bundhold får træneren til at frygte for værdigheden

HÅNDBOLD Stoholm Håndbolds sæson er nu definitivt endt i en skuffelse. Fredag aften på hjemmebane blev den sidste mulighed for at blande sig i oprykningsduellen forspildt med en yderst skuffende nederlag på 26-30 hjemme mod Hammel fra den tunge ende.

Og for fungerende træner Michael Pedersen var det en pudsig oplevelse. For selv om det endte, præcist som han frygtede med endnu en dårlig præstation efter sidste ugers store nederlag i topkampen mod Nørre Djurs, så fik hjemmeholdet også præcist den start på kampen, han havde håbet på.

"

Og når man så taber sådan en kamp, og der næsten ikke er mere at spille for, så kommer der ofte den ubevidste reaktion, hvor man lige tager 10 procent af det hele, fordi målsætningen er glippet

- Michael Pedersen, træner, Stoholm Håndbold

I optakten til opgøret talte Michael Pedersen nemlig om, at det handlede om at dræbe kampen fra start, så Hammel ikke fik følelsen af at kunne være med - og med 8-2 på tavlen efter 12-14 minutter burde man have stukket kniven tilstrækkeligt ind.

- Men derfra glemte vi bare at spille håndbold, glemte aftalerne. Hammel have en venstre back, som var god, men også let at læse. Han gik den samme vej hver gang, og det må vi ikke lade os blive snydt af.

- Så der skete det, der ikke måtte ske. Mod Nørre Djurs var sæsonen sat på spidsen, hvor alle folk talte om, det var nu eller aldrig. Og når man så taber sådan en kamp, og der næsten ikke er mere at spille for, så kommer der ofte den ubevidste reaktion, hvor man lige tager 10 procent af det hele, fordi målsætningen er glippet, forklarer Michael Pedersen.

Læs også på skivefolkeblad.dk
Sport

Træner efter fadæse: - Ingen grund til at slå op i banen

Nøjagtig som i Nørre Djurs bebrejder han ikke spillerne en manglende vilje. Men der blev ikke holdt fast.

- Hvis bare vi var kørt igennem i første halvleg som i de første 12-14 minutter, så havde vi knækket dem, og det kunne vi sikkert have byttet mål med den efter pausen. Vi fik den gode start, vi gerne ville have, men som Nørre Djurs gjorde, så gik Hammel også højt på vores backs, som var for dårlige til at positionere sig og komme i fart. Så det blev noget stå-håndbold, hvor Hammel hele tiden spise et mål her og dér.

- Vi stod ikke rigtigt i forsvaret, holdt ikke aftalerne og fik ingen redninger. Og i angrebet brændte vi, som var har haft en dårlig vane med på det seneste. Så stod det pludselig 22-22, og så var vi ikke med i kampen mere.

Læs også på skivefolkeblad.dk
Sport

Kørte bundproppen over: Stoholm vandt uden skyggen af problemer

Sæsonen er lukket ned nu, erkender Michael Pedersen. Men der mangler fortsat to kampe mod to af topholdene - Mors-Thy og Hjallerup.

- Hvis vi kommer med dette niveau i de to kampe, så får vi en røvfuld på 10-12 mål, og så ryger noget af vores værdighed også. Vi skal helst ikke lukke sæsonen ned efter at have tabt de sidste fire kampe. Der skal være noget stolthed at spille for.

Næste kamp er fredag den 25. marts hjemme mod Mors-Thy.