Pressefoto

Skiveegnens Kulturuge 2022: Ørslevklosters sidste nonne

Du kan deltage i et anderledes teaterstykke på søndag i Nordfjends

ØRSLEVKLOSTER Det er i anledning af Skiveegnens Kulturuge, at et kor af nonner søndag den 12. juni vil synge stemningsfulde hymner i den gamle klostergård, når en teaterrejse giver publikum fortællingen om Ørslevklosters sidste nonne.

Hun fødtes for mere end 500 år siden og kom til klostret i slutningen af 1520´erne. Hun levede et langt liv på klostret i en omtumlet tid, hvor hun oplevede Grevens Fejde og Reformationens opgør med pavens pengegriskhed, skiftende ejere af kloster og kirke og mange lensherrer med utallige interesser.

Teaterrejsen om Ørslevklosters sidste nonne foregår som en fysisk vandretur gennem tiden fra Ørslevkloster til oplevelser i skoven med smuk nonnekorsang, en helgenprocession og et katolsk marked, hvor publikum kan købe både rosenkranse, ikoner, vievand og måske et relikvie, efterfulgt af Reformationens tumult, uforståelige borgerkrig, ødelæggelser og efterfølgende opbygning.

Og på dansepladsen i Ørslevklosterskoven afsluttes fortællingen om nonnens liv med dans, glæde og fællesskab, markedsstemning og udskænkning af krydret vin.

I forestillingen medvirker 30 skuespillere, mange fra det nordfjendske område, som nonner, munke, biskopper, præster og menige folk.

Forestillingen begynder klokken 14 i klostergården, hvorfra publikum føres videre.

Der er gratis entre, men det ses gerne, at publikum medbringer klingende mønt, så det kan købe markedets varer og erlægge erkendtligheder til munke og bisper og gerne til arrangørerne, som er Ørslevkloster i samarbejde med Trolderuterne.