Arkivfoto

Den første af to: Julekoncert med fornemme gæster i Stoholm

Årets julekoncert i Stoholm Kirke afvikles søndag med en flot buket af musikalske indslag

STOHOLM Jul og musik hænger uløseligt sammen, og når juletiden sig nærmer med al sin trængsel og alarm, melder Stoholm og Kobberup Kirker sig på banen med julekoncerter, der får gaveræs, arbejdspres og andre bekymringer til at svinde for en stund.

Traditionen er lang for at holde koncerten i Stoholm 1. søndag i advent, og den følges som altid op af en julekoncert i Kobberup Kirke 2. søndag i advent.

Den første løber altså af stabelen søndag den 27. november i Stoholm, og det er igen korleder og organist Rita Rozko, der har bundet en flot buket af musikalske indslag til koncerterne, og hun glæder sig.

- Vi har brug for noget sjæleføde i disse kriseramte tider. Vi har brug for et afbræk fra den travle hverdag, og musikken er så god til at flygte fra den materialistiske verden for en stund, siger Rita Rozko.

Blandt gæstesolisterne er saxofonist Trine Jensen-Gadegaard, som blandt andet spiller Bachs »Wachet auf, ruft uns die Stimme« samt Benedetto Marcellos to satser fra Obokoncert.

Hun er fra Vridsted og uddannet saxofonist fra det Fynske Musikkonservatorium samt konservatorier i Bruxelles og Amsterdam.

Hun underviser i dag på Skive Musikskole og Kulturskolen Viborg, men er også dirigent for flere orkestre.

Hun får selskab på plakaten af baryton Morten Porsborg Rasmussen og sopran Theresa Lundqvist French, der sammen blandt andet vil synge finske Adolf Adams »Åh hellige nat« samt den nulevende, engelske komponist John Rutters »Angel´s carol«.

Theresa Lundqvist French får også en solotjans med »And he shall feed his flock« fra Händels »Messias«, mens de faste indslag kommer fra Stoholm-Kobberup Børnekor, Stoholm Kirkes Voksenkor samt Stoholm Kirkes Vokalensemble med Myrna Andersen, Janni Retoft, Jørgen Husted, Knud Hansen samt ægteparret Anna Bodil og Per Dalhoff.

Korene leverer en god blanding af kendt og ukendt julemusik, både danske julesalmer og forskellige landes julemusik. De krydres med fællessalmer, så gæsterne også kan få luftet deres egne stemmer. Rita Rozko spiller til, akkompagnerer solisterne og dirigerer også korene.

Efter koncerten er der kaffe.